Receptionist

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Receptionist?

Een receptionist is verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden die wel per bedrijf of organisatie kunnen verschillen. Over het algemeen zal de hoofdtaak van een receptionist zijn het ontvangen van gasten of klanten en ze aanmelden en doorverwijzen naar de betreffende afdeling binnen de organisatie. De werkzaamheden van een receptionist zijn erg belangrijk, omdat de receptionist het visitekaartje is van het bedrijf of organisatie. Gastvrijheid is dan ook één van de belangrijkste taken van een receptionist. De receptionist ontvangt gasten of bezoekers en verwijst ze door naar de juiste afdeling. Daarnaast beantwoordt de receptionist e-mails die binnenkomen of stuurt deze door naar de juiste personen. Soms kan het voorkomen dat je ook verantwoordelijk bent voor het aannemen en doorsturen van de post die binnenkomt of het klaarmaken van ruimtes waar vergaderd dient te worden. De functie receptionist is meestal op Mbo-niveau.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Receptionist

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Receptionist

Welke opleiding is nodig om Receptionist te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Receptionist? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Receptionist

Wat is het salaris en tarief van een Receptionist? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Receptionist in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Receptionist zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl