Opleiding tot Receptionist

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau twee
VooropleidingVmbo, Havo of Vwo
VervolgopleidingSecretaresse (Mbo 3)
VervolgopleidingFront Office Manager (Mbo 4)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding secretarieel medewerker

Wie een carrière ambieert als receptionist kan voor verschillende opleidingen kiezen, deels afhankelijk zijn van waar je precies wilt gaan werken. Zo bestaat er er ook een Mbo-opleiding front office manager gericht op de hotelbranche. Wanneer je niet in de horeca wilt werken kan het beste gekozen worden voor de Mbo-opleiding secretarieel medewerker. De Mbo-opleiding secretarieel medewerker moet gezien worden als een basisopleiding voor mensen die verder willen groeien in de administratieve branche. Tijdens de opleiding leer je onder andere het verwerken van binnenkomende en uitgaande post, het archiveren van stukken, correspondentie verzorgen en algemene ondersteunende taken, zoals het beantwoorden van de telefoon en mails en natuurlijk gasten ontvangen aan de balie. Over het algemeen kan je als secretarieel medewerker in de praktijk door je leidinggevende voor uiteenlopende taken ingezet worden en kunnen deze taken per bedrijf of organisatie verschillen. Gedurende deze Mbo-opleiding zal je de meeste tijd doorbrengen op school, maar ook diverse keren stage lopen bij verschillende bedrijven, onder begeleiding van een leermeester en de stagebegeleider van school.

Opleidingsduur en niveau secretarieel medewerker

De Mbo-opleiding secretarieel medewerker zal over het algemeen maximaal twee jaar in beslag nemen en is een Mbo-opleiding op niveau twee.

Vervolgopleidingen secretarieel medewerker

Na het afronden van de Mbo-opleiding secretarieel medewerker op niveau twee is het automatisch mogelijk om door te groeien tot een passende Mbo-opleiding op niveau drie, zoals de Mbo-opleiding secretaresse.

Vooropleiding secretarieel medewerker

De meeste scholen verwachten minimaal een Vmbo-diploma voordat je toegelaten zal worden tot de Mbo-opleiding secretarieel medewerker op niveau twee. In de meeste gevallen zal er ook een intakegesprek gehouden worden om te bekijken of een opleiding wel bij iemand past.

Mijnzzp.nl