Opleiding tot Front office manager

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau vier
VooropleidingFrontofficemedewerker (Mbo 3)
VooropleidingVmbo, Havo of Vwo
VervolgopleidingHotelschool (Hbo)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding front office manager

De Mbo-opleiding frontofficemanager is de meest gerichte opleiding voor mensen die graag in een hotel of bijvoorbeeld recreatiebedrijf willen werken achter de receptie. Tijdens de opleiding leer je gasten ontvangen, reserveringen maken, budgetten opstellen/bewaken en het coördineren van diverse hoteldiensten. Als frontofficemanager ben je in veel gevallen het aanspreekpunt van diverse andere diensten/mensen binnen het hotel, die meestal de frontoffice benaderen wanneer er bepaalde vragen of problemen zijn. Tot de frontoffice diensten behoort meestal ook het aannemen en beoordelen van nieuwe of bestaande medewerkers. Over het algemeen zal je tijdens de opleiding vier dagen in de week werken bij een erkend leerbedrijf en één dag in de week naar school gaan voor de theorielessen.

Opleidingsduur en niveau front office manager

De Mbo-opleiding frontofficemanager zal over het algemeen minimaal drie jaar in beslag nemen en is een Mbo-opleiding op niveau vier.

Vervolgopleidingen front office manager

Na het afronden van de Mbo-opleiding frontofficemanager niveau vier is het automatisch mogelijk om door te groeien tot een gerichte Hbo-opleiding, zoals de Hbo-opleiding hoger hotelonderwijs. Daarnaast kennen wij nog de Mbo-opleiding hotelmanager op niveau vier.

Vooropleiding front office manager

De meeste scholen verwachten minimaal een Vmbo-diploma of de afgeronde Mbo-opleiding frontofficemedewerker op niveau drie. Wanneer je een andere opleiding of diploma bezit is het in de meeste gevallen mogelijk om een intakegesprek te houden om te bekijken welke mogelijkheden er precies zijn.

Mijnzzp.nl