Front office manager

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Front office manager?

Een front office manager is verantwoordelijk voor het aansturen van alle receptiemedewerkers binnen een hotel of andere soorten recreatiebedrijven. De functie front office manager komt over het algemeen alleen voor binnen de grotere organisaties, die te maken hebben met meerdere receptiemedewerkers. Het is goed denkbaar dat een front office manager zelf ook achter de receptie zal meewerken, echter kan dit wel per organisatie verschillen. Als front office manager zorg je ervoor dat gasten op een correcte manier ontvangen worden door de receptiemedewerkers en dat de receptie er netjes en verzorgd uitziet. Andere verantwoordelijkheden van een front office manager kunnen zijn het maken van de personeelsplanning, het houden van functioneringsgesprekken en administratieve werkzaamheden. Als front office manager ben je dus de leidinggevende van de receptie en stuur je andere receptiemedewerkers aan, zoals hotel receptionisten. De functie front office manager is wel voorbehouden aan bedrijven die beschikken over een grote zelfstandig werkende receptie, omdat anders de werkzaamheden tot de verantwoordelijkheid kunnen behoren van een hotelmanager of andere soorten manager. Als front office manager zal je in de meeste gevallen verantwoording afleggen aan de hotelmanager en dus werken onder de hotelmanager. Zoals eerder omschreven komt het beroep front office manager niet alleen voor binnen hotels, omdat ook andere recreatiebedrijven gebruik kunnen maken van een front office manager. Denk bijvoorbeeld ook aan grote recreatieparken of aan een congrescentrum dat beschikt over een eigen receptie. Ook binnen het bedrijfsleven kan het beroep front office manager voorkomen als een bedrijf te maken heeft met veel verschillende bezoekers. In alle gevallen moet er wel sprake zijn van een zelfstandig opererende receptie.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Front office manager

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Front office manager

Welke opleiding is nodig om Front office manager te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Front office manager? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Front office manager

Wat is het salaris en tarief van een Front office manager? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Front office manager in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Front office manager

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Front office manager bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl