Opleiding tot Hotelmanager

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau vier
VooropleidingGastheer (Mbo 2)
VooropleidingGastvrouw (Mbo 2)
VooropleidingVmbo, Havo of Vwo
VervolgopleidingFront Office Manager (Mbo 4)
VervolgopleidingHotelschool (Hbo)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding hotelmanager

Er bestaan verschillende opleidingen voor het beroep hotelmanager op Mbo-niveau, zoals de Mbo-opleiding hotelmanagement, de Mbo-opleiding evenementen & hotelmanagement en de Mbo-opleiding hospitality management, allemaal op niveau vier. Deze verschillende Mbo-opleidingen zijn gericht op verschillende managementvaardigheden die je als hotelmanager nodig zal hebben, zoals manager food & beverage, frontoffice manager, bedrijfsleider hotel en partymanager. Tijdens de opleidingen leer je onder andere leiding geven, uitvoeren van managementtaken, financiële rapporten opstellen, marketingstrategieën bedenken en het personeelsbeleid uitvoeren en controleren. Deze opleidingen zijn over het algemeen praktijkgericht, zodat je minimaal zestig procent stage zal lopen bij een erkend leerbedrijf.

Opleidingsduur en niveau hotelmanager

De verschillende Mbo-opleidingen tot hotelmanager zullen over het algemeen vier jaar in beslag nemen, maar zijn meestal ook sneller af te ronden. De Mbo-opleiding hotelmanagement, de Mbo-opleiding evenementen & hotelmanagement en de Mbo-opleiding hospitality management zijn allemaal Mbo-opleidingen op niveau vier.

Vervolgopleidingen hotelmanager

Na het afronden van een Mbo-opleiding niveau vier is het mogelijk om door te groeien tot een passende Hbo-opleiding, zoals de Hbo-opleiding hoger hotelonderwijs. Een gemiddelde Hbo-opleiding zal nog eens vier jaar in beslag nemen.

Vooropleiding hotelmanager

De meeste scholen verwachten minimaal een Vmbo-diploma of een gerichte Mbo-opleiding op niveau twee of drie voordat je toegelaten zal worden tot de opleiding. Een intakegesprek maakt tegenwoordig deel uit van de toelatingsprocedure.

Mijnzzp.nl