Opleiding tot Gastvrouw

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau twee
VooropleidingVmbo, Havo of Vwo
VervolgopleidingZelfstandig Werkend Gastvrouw (Mbo 3)
VervolgopleidingGastronoom/Sommelier (Mbo 4)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding gastvrouw

Wie een carrière ambieert als gastvrouw kan het beste de Mbo-opleiding gastvrouw volgen. De Mbo-opleiding gastvrouw behoort tot de horecabranche/hotelbranche en kent soms ook wel de benaming medewerkers bediening. Tijdens de Mbo-opleiding gastvrouw leer je onder andere het bereiden en serveren van dranken en gerechten en het op de juiste manier ontvangen van gasten en is er veel aandacht voor de algemene kennis van eten en drinken. Vooral het leren kennen van wijnen en biersoorten is als gastvrouw belangrijk, omdat je zelfstandig gasten moet kunnen adviseren. Maar ook zeker over eten moet je als gastvrouw kunnen adviseren. Daarnaast is er tijdens de Mbo-opleiding gastvrouw aandacht voor algemene vakken zoals Nederlands, Engels en rekenen. De Mbo-opleiding gastvrouw is een prima basisopleidingen voor mensen die een professionele carrière willen starten binnen de horecabranche/hotelbranche. Tijdens deze opleiding zal je over het algemeen vier dagen in week werken bij een erkend leerbedrijf, onder begeleiding van een leermeester, en zal je één dag in de week naar school gaan voor de theorieles.

Opleidingsduur en niveau gastvrouw

De Mbo-opleiding gastvrouw zal over het algemeen twee jaar in beslag nemen en is een Mbo-opleiding op niveau twee.

Vervolgopleidingen gastvrouw

Na het afronden van de Mbo-opleiding gastvrouw op niveau twee is het mogelijk om door te groeien tot de Mbo-opleiding zelfstandig werkend gastvrouw op niveau drie of de Mbo-opleiding gastronoom/sommelier op niveau vier. De Mbo-opleiding zelfstandig werkend gastvrouw op niveau drie gaat een stuk verder qua opleiding dan de Mbo-opleiding gastvrouw op niveau twee. Tijdens deze opleiding zal je ook leiding geven aan andere gastheren/gastvrouwen en is er aandacht voor het zelfstandig kunnen samenstellen van wijn- en spijscombinaties. De Mbo-opleiding zelfstandig werkend gastvrouw is dan ook een verdiepte opleiding, die meer verantwoordelijkheden zal kennen.

Vooropleiding gastvrouw

De meeste scholen verwachten minimaal een Vmbo-diploma voordat je toegelaten wordt tot de Mbo-opleiding gastvrouw op niveau twee. De meeste scholen houden tegenwoordig ook een intakegesprek om te bekijken of iemand wel geschikt is voor de opleiding. Daarnaast kan het zijn dat je zelf op zoek moet naar werk als gastvrouw bij een erkend leerbedrijf, voordat je toegelaten zal worden voor de opleiding gastvrouw.

Mijnzzp.nl