Kok

Informatie over het beroep, opleidingen, competenties, arbeidsmarkt en meer...

Avatar van Team Mijnzzp

Kok is een algemene benaming voor vaklieden die op een professionele manier voedsel bereiden tot maaltijden. Een kok kan in verschillende soorten horecazaken zijn of haar werkzaamheden uitvoeren, zoals in een restaurant, een lunchroom of binnen een hotel restaurant. Een restaurant hoeft niet perse een zelfstandig opererende onderneming te zijn, omdat restaurants vaak opgenomen zijn binnen een groter geheel, zoals binnen een pretpark, binnen een hotel, binnen een winkel, binnen een verzorgingshuis of binnen een bedrijfspand. Als kok kan je dan ook voor verschillende soorten bedrijven werkzaam zijn, maar ben je wel werkzaam binnen de horeca afdeling van de betreffende organisatie. Als kok heb je een grote verantwoordelijkheid, omdat het vakgebied van een kok verder gaat dan het alleen goed kunnen koken. Hygiëne en de beleving van de gasten die ontspannen uit eten willen gaan zijn net zo belangrijk als het koken zelf. Daarnaast werk je als kok zelden alleen, en heb je vaak met een heel team van mensen te maken. Een kok kan dus voor uiteenlopende soorten horecagelegenheden werkzaam zijn. Binnen professionele keukens kunnen er ook andere namen gebruikt worden als we het hebben over een kok. Deze benamingen zijn afhankelijk van de specifieke werkzaamheden en de verantwoordelijkheden als kok. Zoals eerder omschreven moet het beroep kok verder vrij algemeen gezien worden, omdat een kok ook verantwoordelijk kan zijn voor specifieke werkzaamheden. In andere gevallen is het prima denkbaar dat een kok gezien moet worden als een allround keukenmedewerker, die verantwoordelijk is voor alle voorkomende werkzaamheden. De inhoudelijke werkzaamheden van een kok kunnen dan ook variëren per keuken en soort keuken. Het koken binnen een luxe restaurant kan niet zomaar vergeleken worden met het koken binnen een zorginstelling.

Binnen restaurants is er over het algemeen sprake van een heel team van verschillende vaklieden, die allemaal verantwoordelijk zijn voor specifieke werkzaamheden. De specifieke werkzaamheden en verantwoordelijkheden die een kok heeft binnen het professionele keukenteam kunnen wel verschillen per organisatie, omdat de grotere keukens doorgaans strakke lijnen hanteren als het om de werkzaamheden en de verantwoordelijkheden gaat. Binnen een groot keukenteam werkt de kok doorgaans onder toezicht van de sous-chef en chef-kok. Binnen kleinere horecagelegenheden zal de kok doorgaans meer zelfstandig werkzaam zijn, omdat deze horecagelegenheden meestal geen gebruik maken van een sous-chef en/of chef-kok. De verantwoordelijkheden van een kok kunnen dan ook per organisatie verschillen, omdat niet alle keukens op dezelfde manier werken. Zoals eerder omschreven werkt een kok zelden alleen en heb je afhankelijk van de organisatie met verschillende collega's te maken, zoals een restaurant manager, een gastheer, een gastvrouw, een sous-chef en een chef-kok. Samen met alle collega's die allemaal hun eigen specifieke taken hebben wordt het pas echt mogelijk om gasten een positieve avond te verzorgen. Hoeveel collega's een kok precies heeft is sterk afhankelijk van het soort restaurant en kan sterk verschillen per organisatie. Een kok die werkzaam is in een verzorgingshuis of ziekenhuis heeft bijvoorbeeld minder met klanten en andere collega's te maken dan een kok die werkzaam is in een luxe restaurant.

Een dag van de kok

Als kok maak je meestal lange dagen en is het daadwerkelijk koken wanneer de gasten arriveren maar een klein onderdeel van je werkzaamheden. De voorbereidende werkzaamheden van een kok, zoals het inkopen van ingrediënten en het eventueel samenstellen van het menu zijn ook belangrijke onderdelen van je werkzaamheden als kok. Daarnaast ben je als kok meestal nog enkele uren werkzaam, als de gasten alweer vertrokken zijn, met het schoonmaken van de keuken. Het schoonmaken van de keuken en het restaurant zijn zeer belangrijk, omdat hygiëne in de horeca zeer belangrijk is. Naast dat een smerig restaurant gasten doet wegblijven zijn er ook strenge keuringen als het aankomt op hygiëne en voedselveiligheid binnen de horeca. Omdat je als kok meestal niet alleen werkt en in veel gevallen met meerdere collega's zal werken is het binnen de horeca erg belangrijk om ook aan teambuilding te doen, en bijvoorbeeld gezamenlijk inspiratie op te doen als team, zoals door het volgen van cursussen zodat je als team met nieuwe ideeën weet te komen en het bedrijf c.q. restaurant de gasten blijft verassen. Als kok is het ook belangrijk dat je een brede kennis hebt van de horeca, die zeker niet ophoudt bij het kunnen koken. Het kennen van verschillende dranken zoals wijnsoorten, bieren en gastheerschap zijn zeker net zo belangrijk als het kunnen koken. Een goede beleving van de gasten gaat verder dan het eten alleen.

Verschillende benamingen voor een kok

Als kok kan je zoals eerder omschreven verschillende benaming hebben binnen de keuken, die doorgaans afhankelijk zullen zijn van je verantwoordelijkheden binnen de keuken of organisatie waar je werkzaam bent. Binnen de grotere en doorgaans luxere restaurants wordt er in veel gevallen gewerkt met meerdere koks, en noemt men de leidinggevende in de keuken chef-kok, de tweede hand van de chef-kok noemt men doorgaans sous-chef. De sous-chef is de verantwoordelijke binnen de keuken wanneer de chef-kok niet aanwezig is of stuurt de koks aan samen met de chef-kok. In de kleinere eetgelegenheden of ander soort restaurants, zoals bijvoorbeeld in een ziekenhuis, spreekt men doorgaans niet van een chef-kok of sous-chef maar gewoon van de kok.

Carrière als kok

Om als kok een leidinggevende functie te verkrijgen binnen een organisatie, zoals de functie chef-kok, zal je doorgaans hard moeten werken en absoluut op topniveau moeten kunnen koken en steeds weten te vernieuwen. Er zijn veel mensen werkzaam als kok, die in veel gevallen dromen van een leidinggevende functie. Het verkrijgen van een leidinggevende functie als kok is dan ook zeker niet voor iedere kok weggelegd en vraagt veel kennis en doorzettingsvermogen. Het blijven leren en ontwikkelen als kok is dan ook een absolute must. Als kok ben je eigenlijk nooit uitgeleerd omdat de manier van werken binnen een keuken steeds verandert. Om een goede carrière op te bouwen als kok is het dan ook belangrijk dat je over de juiste diploma's beschikt en werkzaam bent in de juiste restaurants, die je als kok helpen te ontwikkelen tot topkok.

Horeca opleiding:

Zelfstandig Werkend Kok:

Opleidingen tot kok

Om als kok te kunnen werken kan men het beste eerst de Mbo-opleiding kok volgen op niveau twee. Binnen deze opleiding zal je ook regelmatig stage lopen onder begeleiding van een leermeester, en sta je onder toezicht van een stagebegeleider. Tijdens de opleiding tot kok is er onder meer aandacht voor het bereiden van gerechten, ingrediënten klaarzetten, het snijden van groenten en het beheren van de keukenvoorraad. Naast de vakinhoudelijke vakken zal er doorgaans ook aandacht zijn voor de vakken wiskunde, Nederlands en Engels. Een vervolgopleiding als kok kan de Mbo-opleiding zelfstandig werkend kok zijn, waar nog dieper in gegaan zal worden op het horeca vak. Daarnaast zijn er ook genoeg externe opleidingsinstituten te vinden waar je een opleiding kan volgen.

Bedrijven waar een kok werkzaam kan zijn

Als kok ben je natuurlijk werkzaam in een keuken die op vele manieren bestaan, zoals in een restaurant, verzorgingshuizen, ziekenhuizen, hotels, pretparken, bedrijfsgebouwen, winkels of ben je werkzaam voor een rederij. Als kok kan je dus bij veel uiteenlopende soorten bedrijven werkzaam zijn en hoef je zeker niet in een restaurant werkzaam te zijn. Als kok is het ook mogelijk om als zelfstandig ondernemer werkzaam te zijn binnen je eigen restaurant, of bijvoorbeeld op locatie te koken met bijvoorbeeld je eigen cateringsbedrijf.

Competenties kok

De belangrijkste competentie van een kok is de allround vakinhoudelijke kennis van ingrediënten, gerechten, bereidingswijze en technieken. Zonder voldoende vakinhoudelijke kennis is het niet mogelijk om op een professionele manier te kunnen koken. Naast de vakinhoudelijke kennis is het belangrijk dat je communicatief goed onderlegd bent, omdat je als kok regelmatig met gasten te maken krijgt. Andere belangrijke competenties van een kok zijn het schoon en vooral hygiënisch kunnen werken, omdat dit erg belangrijk is als kok. Daarnaast is het als kok erg belangrijk dat je leergierig bent en regelmatig extra scholing volgt, omdat je als kok eigenlijk nooit uitgeleerd bent. Het blijven volgen van trends en het opdoen van inspiratie is dan belangrijk als kok. Dit is al helemaal belangrijk als een kok werkzaam is voor de betere restaurants. Omdat een kok ook verantwoordelijk is voor het doen van inkopen zal de kok ook over een commerciële instelling moeten beschikken. Het is niet zo dat alle koks automatisch ook verantwoordelijk zijn voor de inkopen, omdat dit per organisatie kan verschillen. Algemeen belangrijke woorden voor een kok zijn passie, motivatie, energie, productkennis, kwaliteit, presteren, zelfstandigheid, samenwerken, plannen en controleren. Controleren heeft vooral betrekking op het blijven proeven van gerechten om de kwaliteit te kunnen waarborgen. Als een kok werkzaam is als ondernemer moet een kok ook aangemerkt kunnen worden als netwerker.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden als kok

Als goed opgeleide kok is het vinden van kok vacatures en zzp opdrachten eigenlijk geen enkel probleem. Wie beschikt over de juiste opleidingen zal over het algemeen geen enkele moeite hebben om werk te vinden als kok. Een kok kan daarnaast voor veel verschillende bedrijven en instellingen werkzaam zijn, waardoor het verkrijgen van werk geen enkel probleem is. De meeste horecabedrijven en instellingen zitten te springen om goede koks. De doorgroeimogelijkheden van een kok moeten gezien worden in het opbouwen van voldoende ervaring en kennis, waardoor een kok uiteindelijk kan doorgroeien tot chef-kok. Het worden van een chef-kok is over het algemeen alleen mogelijk als de kok ook beschikt over leidinggevende capaciteiten. Met andere woorden moet een kok in dat geval ook aangemerkt kunnen worden als een soort manager. Ook het starten van een eigen onderneming als kok kan gezien worden als doorgroeien binnen je carrière.

Arbeidsvoorwaarden en salaris kok

De specifieke arbeidsvoorwaarden als kok kunnen nogal eens verschillen per bedrijf, maar over het algemeen zijn de arbeidsvoorwaarden voor een kok prima geregeld. Wie als kok wil gaan werken moet zich wel goed beseffen dat je vaak aan het werk bent wanneer andere mensen juist vrij zijn, zoals in de avond, weekenden en tijdens feestdagen. Het salaris als kok kan nogal eens verschillen qua leeftijd, dienstjaren en verantwoordelijkheden, maar zal doorgaans tussen de 1700 en 2500 euro bruto per maand liggen. Om meer te kunnen verdienen als kok is het erg belangrijk om voor de betere restaurants of organisaties te werken, waar je een baan hebt met meer verantwoordelijkheden.

Mijnzzp.nl