Kok

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Kok?

Een kok is iemand die op een professionele manier voedsel bereid tot maaltijden. Een kok kan in verschillende soorten horecazaken zijn of haar werkzaamheden uitvoeren, zoals in een restaurant, een lunchroom of binnen een hotel restaurant. Een restaurant hoeft niet per se een zelfstandig opererende onderneming te zijn, omdat restaurants vaak opgenomen zijn binnen een groter geheel, zoals binnen een pretpark, hotel, winkel, verzorgingshuis of binnen een bedrijfspand. Als kok kan je dan ook voor verschillende soorten bedrijven werkzaam zijn, maar ben je wel werkzaam binnen de horeca-afdeling van de betreffende organisatie. Als kok heb je een grote verantwoordelijkheid, omdat het vakgebied van een kok verder gaat dan het alleen goed kunnen koken. Hygiëne en de beleving van de gasten die ontspannen uit eten willen gaan zijn net zo belangrijk als het koken zelf. Daarnaast werk je als kok zelden alleen, en heb je vaak met een heel team van mensen te maken. Een kok kan dus voor uiteenlopende soorten horecagelegenheden werkzaam zijn. Binnen professionele keukens kunnen er ook andere namen gebruikt worden als we het hebben over een kok. Deze benamingen zijn afhankelijk van de specifieke werkzaamheden en de verantwoordelijkheden als kok. Zoals eerder omschreven moet het beroep kok verder vrij algemeen gezien worden, omdat een kok ook verantwoordelijk kan zijn voor specifieke werkzaamheden. In andere gevallen is het prima denkbaar dat een kok gezien moet worden als een allround keukenmedewerker, die verantwoordelijk is voor alle voorkomende werkzaamheden. De inhoudelijke werkzaamheden van een kok kunnen dan ook variëren per keuken en soort keuken. Het koken binnen een luxe restaurant kan niet zomaar vergeleken worden met het koken binnen een zorginstelling.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Kok

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Kok

Welke opleiding is nodig om Kok te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Kok? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Kok

Wat is het salaris en tarief van een Kok? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Kok in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Kok zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Kok

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Kok bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl