Gastheer

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Gastheer?

Een gastheer is iemand die gasten op de juiste professionele manier ontvangt binnen de horecasector, wat betrekking kan hebben op verschillende soorten horecagelegenheden. De taken die een gastheer uitvoert zijn deels uitvoerend en deels controlerend. Een van de belangrijkste taken van een gastheer is het op de juiste manier ontvangen van gasten en ze het gevoel te geven dat ze een bijzondere avond gaan beleven in de horecagelegenheid. Een gastheer is dan ook het visitekaartje van een restaurant of andere horecagelegenheid, omdat de gastheer vaak de eerste persoon is die gasten zien als ze binnenkomen. Zo ontvangt de gastheer de gasten en neemt hun jas aan. Na het aannemen van de jassen begeleidt de gastheer de gasten naar hun tafel. Bij binnenkomst zal een goede gastheer naar de naam van de gasten gevraagd hebben en deze niet meer vergeten, zodat de gastheer de gasten kan aanspreken met hun achternaam. De werkzaamheden van een gastheer zijn erg belangrijk, omdat de gastheer voor een belangrijk deel verantwoordelijk is voor de beleving van de gasten. Het eten kan nog zo goed zijn, echter draait niet alles alleen om het eten. Wanneer de bediening en/of ontvangst niet als prettig worden ervaren, komen gasten in veel gevallen niet snel meer terug. Het beroep gastheer moet verder wel vrij algemeen gezien worden, omdat een gastheer op een brede manier werkzaam kan zijn binnen de horeca- of recreatiesector. Het beroep gastheer is dan ook een belangrijk beroep in verschillende sectoren en op verschillende manieren. In alle gevallen is een gastheer verantwoordelijk voor het op een juiste manier ontvangen van gasten. Hospitalisatie en gastronomie zijn twee belangrijke woorden als gastheer.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Gastheer

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Gastheer

Welke opleiding is nodig om Gastheer te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Gastheer? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Gastheer

Wat is het salaris en tarief van een Gastheer? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Gastheer in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Gastheer zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Gastheer

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Gastheer bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl