Gastvrouw

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Gastvrouw?

Een gastvrouw is iemand die gasten op de juiste professionele manier ontvangt binnen de horecasector, wat betrekking kan hebben op verschillende soorten horecagelegenheden. De taken die een gastvrouw uitvoert zijn deels uitvoerend en deels controlerend. Een van de belangrijkste taken van een gastvrouw is het op de juiste manier ontvangen van gasten en ze het gevoel te geven dat ze een bijzondere avond gaan beleven in de horecagelegenheid. Een gastvrouw is dan ook het visitekaartje van een restaurant of andere horecagelegenheid, omdat de gastvrouw vaak de eerste persoon is die gasten zullen zien als ze binnenkomen. Zo ontvangt de gastvrouw de gasten en neemt hun jas aan. Na het aannemen van de jassen begeleidt de gastvrouw de gasten naar hun tafel. Bij binnenkomst zal een goede gastvrouw naar de naam van de gasten gevraagd hebben en deze niet meer vergeten, zodat de gastvrouw de gasten kan aanspreken met hun achternaam. De werkzaamheden van een gastvrouw zijn erg belangrijk, omdat de gastvrouw voor een belangrijk deel verantwoordelijk is voor de beleving van de gasten. Het eten kan nog zo goed zijn, maar niet alles draait alleen om het eten. Als de bediening en/of ontvangst niet als prettig worden ervaren komen gasten in veel gevallen niet snel meer terug. Het beroep gastvrouw moet verder wel vrij algemeen gezien worden, omdat een gastvrouw op een brede manier werkzaam kan zijn binnen de horeca- of recreatiesector. Het beroep gastvrouw is dan ook een belangrijk beroep in verschillende sectoren en op verschillende manieren. In alle gevallen is een gastvrouw verantwoordelijk voor het op een juiste manier ontvangen van gasten. Hospitalisatie en gastronomie zijn twee belangrijke woorden als gastvrouw.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Gastvrouw

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Gastvrouw

Welke opleiding is nodig om Gastvrouw te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Gastvrouw? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Gastvrouw

Wat is het salaris en tarief van een Gastvrouw? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Gastvrouw in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Gastvrouw zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Gastvrouw

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Gastvrouw bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl