Hotelmanager

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Hotelmanager?

Een hotelmanager is de leidinggevend manager van een hotel, die verantwoordelijk is voor de dagelijkse aansturing van het hotel inclusief al het personeel. Hieronder vallen bijvoorbeeld ook het restaurant van het hotel, de facilitair medewerkers van het hotel en de frontoffice van het hotel. Ondanks dat een hotelmanager niet in alle gevallen direct met gasten te maken krijgt, moet goed gastheerschap als hotelmanager hoog in het vaandel staan. Binnen het hotelwezen draait alles om service en goed gastheerschap. De werkzaamheden van een hotelmanager kunnen verschillen per soort hotel, omdat niet alle hotels hetzelfde zijn. Over het algemeen kunnen we stellen dat je als hotelmanager het personeel aanstuurt, waakt over de dienstverlening, waakt over de kwaliteitseisen en waakt over de financiën. Daarnaast rapporteer je als hotelmanager aan de directie over de voortgang van het hotel. Een hotelmanager is dus verantwoordelijk voor diverse werkzaamheden, die allemaal met het hotel te maken hebben. Afhankelijk van het soort hotel kan een hotelmanager ook met andere managers te maken krijgen. In het kort kunnen de belangrijkste werkzaamheden van een hotelmanager het beste omschrijven als het waken over dienstverlening van het hotel, inclusief het coördineren van alle werkzaamheden. Zoals eerder omschreven zal een hotelmanager over het algemeen meer op de achtergrond werkzaam zijn met betrekking tot alle administratieve werkzaamheden, inclusief alle personeelszaken. Dit kan wel verschillen per hotel, omdat een hotelmanager van een kleiner hotel over het algemeen ook verantwoordelijk is voor operationele werkzaamheden. In dat geval kan een hotelmanager wellicht ook gezien worden als hotel receptionist en als algemeen facilitair medewerker. Ook het beheren van de online activiteiten kan tot de verantwoordelijkheden behoren van een hotelmanager.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Hotelmanager

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Hotelmanager

Welke opleiding is nodig om Hotelmanager te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Hotelmanager? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Hotelmanager

Wat is het salaris en tarief van een Hotelmanager? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Hotelmanager in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Hotelmanager

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Hotelmanager bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl