Opleiding tot Hotel receptioniste

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau drie
VooropleidingVmbo, Havo of Vwo
VervolgopleidingFrontofficemanager (Mbo 4)
VervolgopleidingHotelmanager (Mbo 4)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past
Online boekhoudingBoekhoudprogramma

Mbo-opleiding frontofficemedewerker

Wie als hotel receptioniste wil gaan werken kan het beste de Mbo-opleiding frontofficemedewerker volgen, omdat dit de meest gerichte opleiding  is voor mensen die graag in een hotel of bijvoorbeeld recreatiebedrijf willen werken achter de receptie. Tijdens de opleiding leer je gasten ontvangen, reserveringen maken en het coördineren van diverse hoteldiensten. Als frontofficemedewerker ben je in veel gevallen het aanspreekpunt van diverse andere diensten/mensen binnen het hotel, die meestal de frontoffice benaderen wanneer er bepaalde vragen of problemen zijn. Over het algemeen zal je tijdens deze opleiding vier dagen in de week werken bij een erkend leerbedrijf en één dag in de week naar school gaan voor de theorielessen.

Opleidingsduur en niveau frontofficemedewerker

De Mbo-opleiding frontofficemedewerker zal over het algemeen twee tot drie jaar in beslag nemen en is een Mbo-opleiding op niveau drie

Vervolgopleidingen frontofficemedewerker

Na het afronden van de Mbo-opleiding frontofficemedewerker op niveau drie is het mogelijk om door te leren voor de Mbo-opleiding frontoffice manager op niveau vier. Deze opleiding zal je meer verantwoordelijkheden geven, zoals het aannemen en beoordelen van personeel.

Vooropleiding frontofficemedewerker

De meeste scholen verwachten minimaal een Vmbo-diploma of enkele jaren havo of vwo. Wanneer je over een andere opleiding of diploma beschikt is het in de meeste gevallen mogelijk om een intakegesprek te houden, om te bekijken welke mogelijkheden er precies zijn.

Mijnzzp.nl