Hotel receptioniste

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Hotel receptioniste?

Een hotel receptioniste is een hotelmedewerker die verantwoordelijk is voor frontoffice werkzaamheden. Een andere benaming voor hotel receptioniste kan ook zijn frontofficemedewerker, maar een frontofficemedewerker hoeft niet werkzaam te zijn voor hotels. Een frontofficemedewerker kan bijvoorbeeld ook werkzaam zijn binnen een congrescentrum of recreatiepark, die over het algemeen ook gebruikmaken van een receptie. Als hotel receptioniste werk je dus binnen de frontoffice van een hotel. Een frontoffice is niks anders dan een balie of receptie waar gasten of bezoekers ontvangen worden. De inhoudelijke werkzaamheden van een hotel receptioniste kunnen in het kort het beste omschreven worden als het ontvangen van gasten en het informeren van gasten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het inchecken van gasten, het uitchecken van gasten en aan algemene administratieve werkzaamheden. Daarnaast kan het zo zijn dat hotelgasten specifieke vragen hebben. Als hotel receptioniste is het belangrijk dat je bezoekers op een correcte manier ontvangt en voorziet van alle relevante informatie. De hotel receptioniste moet gezien worden als belangrijk visitekaartje van het hotel, omdat de hotel receptioniste als eerste de hotelbezoekers zal ontvangen. Vaak is de hotel receptioniste ook verantwoordelijk voor het beantwoorden van telefonische vragen en het maken van eventuele boekingen. Andere werkzaamheden van een hotel receptioniste kunnen zijn het oproepen van taxi's voor hotelgasten, het inschakelen van de bagagist of het onderhouden van contact met de facilitair medewerkers. Het beroep hotel receptioniste moet verder wel vrij algemeen gezien worden, omdat de inhoudelijke werkzaamheden per hotel kunnen verschillen. Het beroep hotel receptioniste hoeft ook geen fulltime beroep te zijn. Dit is vaak het geval binnen de kleinere hotels. In dat geval kan een hotel receptioniste ook verantwoordelijk zijn voor andere werkzaamheden.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Hotel receptioniste

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Hotel receptioniste

Welke opleiding is nodig om Hotel receptioniste te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Hotel receptioniste? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Hotel receptioniste

Wat is het salaris en tarief van een Hotel receptioniste? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Hotel receptioniste in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Hotel receptioniste

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Hotel receptioniste bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl