Pensioenadviseur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Pensioenadviseur?

Een pensioenadviseur is een financieel adviseur die zich gespecialiseerd heeft in pensioenen. Een pensioenadviseur is vaak werkzaam voor een verzekeringsmaatschappij, een bank of andere soorten financiële instelling. Een pensioenadviseur adviseert mensen dus over hun pensioen. Pensioen is een uitermate ingewikkelde materie, die voor veel mensen onbegrijpelijk is. De pensioenadviseur is daarom de aangewezen persoon om duidelijkheid te geven aan mensen door het verstrekken van de juiste informatie over hun pensioen. Omdat pensioenen in veel gevallen maatwerk betreft, is het belangrijk om samen met een pensioenadviseur te bekijken welke mogelijkheden er precies zijn. Een goede pensioenadviseur werkt onafhankelijk en kijkt uitsluitend naar de beste oplossing voor iemands pensioen. Een pensioen is feitelijk niks anders dan een inkomstenverzekering, die er op gericht is om het verloren inkomen na het pensioen te compenseren. Pensioen is niet echt iets wat leeft onder mensen, toch krijgen veel mensen uiteindelijk te maken met pensioen. Dat pensioen niet echt leeft onder mensen blijkt wel uit het feit dat veel mensen na het afsluiten van een pensioen niet echt meer omkijken naar hun pensioen. De looptijd van een pensioen is lang en gedurende de looptijd kan er veel veranderen, wat mogelijk een pensioengat kan opleveren. Ook veranderingen in persoonlijke sfeer kunnen een reden zijn om eens kritisch te kijken naar de pensioenopbouw. In Nederland kennen wij naast het pensioen nog de AOW, wat voor Algemene Ouderdomswet staat. De AOW is een verplichte collectieve ouderdomspensioen voor Nederlanders, die ook gezien kan worden als een volksverzekering. De collectieve AOW voorziet in een maandelijkse uitkering voor mensen, die de pensioengerechtigde leeftijd bereikt hebben. Deze uitkering zal voor de meeste mensen niet voldoende zijn om maandelijks rond te kunnen komen. Het is daarom zo belangrijk om gebruik te kunnen maken van een aanvullend pensioen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Pensioenadviseur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Pensioenadviseur

Wat is het salaris en tarief van een Pensioenadviseur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Pensioenadviseur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Pensioenadviseur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Pensioenadviseur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl