Archivaris

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Archivaris?

Een archivaris is verantwoordelijk voor archiefwerkzaamheden en komt bij verschillende soorten bedrijven, instellingen en overheden voor. Er zijn veel bedrijven die hun administratie of andere gegevens bewaren in een archief. Om er voor te zorgen dat de stukken ook teruggevonden kunnen worden is het belangrijk dat de gegevens netjes en ordelijk worden opgeslagen. Bij grote bedrijven of andere instellingen kan het voorkomen dat medewerkers archiefstukken nodig hebben die dan in veel gevallen de archivaris zullen benaderen om de betreffende archiefstukken op te zoeken. Ziekenhuizen, advocatenkantoren en bijvoorbeeld notarissen hebben vaak belangrijke archieven die niet kwijt mogen raken en daarom zorgvuldig worden opgeslagen. Sommige archieven zijn zelfs zo belangrijk dat medewerkers niet zelf in het archief mogen zoeken en hun archiefverzoeken bij de archivaris moeten indienen, waarna de archivaris de stukken zal opzoeken. Een archivaris kan zich verder ook bezighouden met archiefonderzoek, om bepaalde vragen boven water te krijgen. Door het gericht zoeken kunnen mogelijke belangrijke vragen beantwoord worden.

Lees verder...

Opleiding tot Archivaris

Welke opleiding is nodig om Archivaris te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Archivaris? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Archivaris

Wat is het salaris en tarief van een Archivaris? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Archivaris in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl