Acceptant

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Acceptant?

Een acceptant is een kantoormedewerker die werkzaam is op de acceptatieafdeling van een verzekeringsbedrijf of financiële instelling, zoals een bank of creditcardmaatschappij. De belangrijkste taak van een acceptant is het beoordelen van binnengekomen aanvragen. Deze aanvragen kunnen betrekking hebben op een mogelijke verzekering of bijvoorbeeld op een hypotheekaanvraag. Als acceptant ben je over het algemeen veel met administratieve werkzaamheden bezig, zoals het verwerken van aanvragen. Het is de verantwoordelijkheid van een acceptant om te controleren of iemand aan de voorwaarden van de maatschappij voldoet. Verzekeringsmaatschappijen kunnen bijvoorbeeld bijzondere voorwaarden opgesteld hebben, waardoor iemand een bepaalde verzekering niet kan afsluiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een jong persoon, die net het rijbewijs gehaald heeft en zijn snelle sportwagen wil verzekeren. De meeste verzekeringsmaatschappijen zullen deze verzekering niet aangaan met de klant, omdat het risico voor de verzekeringsmaatschappij te groot is. Dit betekent niet dat de verzekeringsmaatschappij de mogelijke schade niet kan uitkeren, maar wel dat het risico op een schade-uitkering te groot is voor de maatschappij. Een acceptant is over het algemeen gespecialiseerd binnen één specifiek aandachtsgebied, echter kan dit verschillen per organisatie. Enkele vakgebieden als acceptant kunnen zijn zorgverzekeringen, brandverzekeringen, aansprakelijkheidsverzekeringen en autoverzekeringen. De inhoudelijke werkzaamheden van een acceptant kunnen verschillen per vakgebied, omdat het verzekeren van voertuigen bijvoorbeeld niet zomaar vergeleken kan worden met het afsluiten van zorgverzekeringen.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Acceptant

Wat is het salaris en tarief van een Acceptant? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Acceptant in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Acceptant

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Acceptant bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl