Statisticus

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Statisticus?

Een statisticus is iemand die zich beroepsmatig bezighoudt met statistieken. Een statisticus is over het algemeen een persoon die beschikt over een wiskundige achtergrond. Statistieken zijn voor bedrijven, instellingen, overheden en particulieren belangrijk om de juiste informatie en/of cijfers boven water te krijgen. Algemene gevoelsmatige informatie en/of cijfers zijn feitelijk niks waard, omdat ze geen onderbouwing hebben. Daarom kennen wij allemaal de zogenaamde statistieken die wel de juiste informatie bieden. Het is wel belangrijk dat er met de juiste cijfers en informatie gewerkt wordt door een statisticus, omdat anders de uiteindelijke statistiek geen waarde heeft. De statistiek kan dan op zichzelf wel kloppen, maar geeft dan een verkeerd beeld van de werkelijkheid. Statistiek is de wetenschap, de methodiek en de techniek van het verzamelen, bewerken, interpreteren en presenteren van gegevens. Statistieken worden door veel organisaties gebruikt om belangrijke informatie duidelijk te krijgen. Voor welke inhoudelijke werkzaamheden een statisticus precies verantwoordelijk zal zijn is niet zomaar aan te geven, omdat een statisticus werkzaam kan zijn met verschillende soorten gegevens. Het maken van financiële statistieken is bijvoorbeeld heel iets anders dan het maken van statistieken over de volksgezondheid. Statistieken zijn binnen verschillende beroepen en branches belangrijk op verschillende manieren. Het zijn de statistici, die gespecialiseerd zijn in het opstellen en uitwerken van statistieken. In alle gevallen is het belangrijk dat een statisticus bepaalde risico's op de juiste manier kan inschatten. Denk bijvoorbeeld aan het risico dat de rente gaat stijgen of aan het risico dat te veel mensen aanspraak gaan maken op een verzekering.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Statisticus

Wat is het salaris en tarief van een Statisticus? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Statisticus in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Statisticus

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Statisticus bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl