Schadetaxateur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Schadetaxateur?

Een schadetaxateur is een expert op het gebied van het vaststellen van schade op locatie. Het taxeren van schade is op allerlei gebieden en plekken mogelijk. Bijvoorbeeld door woningen te bezoeken, waar schade aan is ontstaan of waar in huis sprake is van schade. Ook garages zijn plekken die een schadetaxateur bezoekt, zoals om schade aan auto’s of motoren vast te stellen. Het is afhankelijk van de expertise welke locaties doorgaans worden bezocht. Een schadetaxateur kan bijvoorbeeld expert zijn op het gebied van het taxeren van schade aan opstallen, zoals bedrijfspanden of schade-expert van motorvoertuigen. Een schadetaxateur heeft als verantwoordelijkheid schade vast te leggen in een rapport in opdracht van verzekeraars, particulieren en bedrijven. Bijvoorbeeld in opdracht van een particulier of bedrijf om te bepalen of het wel of niet een goede keuze is om een claim in te dienen. Een schaderapport bevat doorgaans een vast aantal onderdelen. Het is een belangrijke taak van de expert om de oorzaak van de schade te benoemen. Het is van belang daarbij zowel te melden wat de reden van ontstaan van de schade is en welke omstandigheden daarop van toepassing waren. Bijvoorbeeld als er een brand is geweest in de woning door een pan in de keuken waardoor er schade is ontstaan. De reden dient dan vermeld te worden in het rapport, net als de omstandigheden, waaronder de brand heeft plaatsgevonden. Uiteraard volgt er in het schaderapport ook een beschrijving van de schade. Indien nodig en van toepassing voegt de schadetaxateur foto’s van de schade aan het rapport toe. Verder bekijkt de schadetaxateur ter plekke wat er nodig is om de schade te herstellen indien dat tot de mogelijkheden behoort. Daarbij voorziet de expert eveneens in een indicatie van de te verwachten kosten. Een rapport vormt voor verzekeraars een handvat om al dan niet tot schadevergoeding over te gaan.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Schadetaxateur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Schadetaxateur

Wat is het salaris en tarief van een Schadetaxateur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Schadetaxateur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Schadetaxateur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Schadetaxateur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl