Medisch secretaresse

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Medisch secretaresse?

Een medisch secretaresse is verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden die specifiek te maken hebben met medische diensten zoals binnen ziekenhuizen, huisartsenposten en andere zorginstellingen. Als medisch secretaresse werkt je bijvoorbeeld op een polikliniek van een ziekenhuis, ter ondersteuning van de medisch specialisten of verplegers. Als medisch secretaresse zijn de secretariële werkzaamheden, zoals het maken van afspraken of het opstellen van medische brieven, een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden. Als medisch secretaresse krijg je over het algemeen veel met medische correspondentie te maken, die uiterst zorgvuldig verwerkt dient te worden. Dit kunnen bijvoorbeeld brieven zijn van diverse soorten medisch specialisten of ander soort patiëntengegevens. Ook het inschrijven van patiënten of het archiveren van stukken behoort tot de werkzaamheden van een medisch secretaresse. Andere werkzaamheden kunnen weer zijn het ontvangen van bezoekers, het opnemen van de telefoon of het samenstellen van medische dossiers. Binnen het vakgebied van een medisch secretaresse zal er veel gewerkt worden met medische termen en uitdrukkingen, die voor de medisch secretaresse geen geheimen mogen zijn. Het beroep medisch secretaresse is aan te merken als een beroep met veel verantwoordelijkheid. De inhoudelijke werkzaamheden van een medisch secretaresse verschillen niet echt met de inhoudelijke werkzaamheden van gewone secretaresses, met het belangrijke verschil dat een medisch secretaresse veel meer te maken krijgt met complexe medische vaktermen. Ook de vertrouwelijkheid van de informatie is een belangrijke aanvulling binnen het beroep.

Lees verder...

Opleiding tot Medisch secretaresse

Welke opleiding is nodig om Medisch secretaresse te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Medisch secretaresse? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Medisch secretaresse

Wat is het salaris en tarief van een Medisch secretaresse? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Medisch secretaresse in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Medisch secretaresse

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Medisch secretaresse bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl