Team Mijnzzp

Wat doet een Financieel administratief medewerker?

Een financieel administratief medewerker is iemand die zich bezighoudt met de financiële administratie van een bedrijf. Financieel administratief medewerker wordt ook wel een medewerker boekhouding, een boekhoudkundig medewerker, een medewerker accountancy of medewerker financiële controle genoemd. Een financieel administratief medewerker is vrijwel de gehele dag bezig met het administreren van allerlei geldzaken. Een financieel administratief medewerker verzorgt in de meeste gevallen zowel de debiteuren- als de crediteurenadministratie. Voor de periodieke afsluitingen of financiële maand-, kwartaal- of jaarrapportage voert de financieel administratief medewerker vaak controlerende werkzaamheden uit. Hij of zij maakt vaak ook facturen. Ook controleert een financieel medewerker of budgetten niet worden overschreden. Een financieel administratief medewerker fungeert vaak als een echte spil in het wiel. Hij of zij voert vaak gesprekken met klanten, leveranciers, afnemers en banken over betalingen en kredieten. Daarnaast registreert, controleert en bewaakt een financieel administratief medewerker alle financiële aspecten voor de werknemers in een organisatie. Van de salarissen en de bonussen tot en met de declaraties, vergoedingen en de vakantiedagen. Welke taken een financieel administratief medewerker precies allemaal uitvoert kan verschillen per financieel administratief medewerker. Dit omdat de term financieel administratief medewerker nogal breed te noemen is. Als financieel administratief medewerker kan je voor uiteenlopende soorten bedrijven werkzaam zijn in alle denkbare branches. Als financieel administratief medewerker werk je tegenwoordig in de meeste gevallen werkzaam met computerprogramma's. Het verwerken van financiële informatie zal vaak tot de kerntaak behoren.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Financieel administratief medewerker

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Financieel administratief medewerker

Wat is het salaris en tarief van een Financieel administratief medewerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Financieel administratief medewerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Financieel administratief medewerker zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Financieel administratief medewerker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Financieel administratief medewerker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl