Klantadviseur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Klantadviseur?

Een klantadviseur is verantwoordelijk voor het beantwoorden van vragen van klanten en het adviseren van klanten. De belangrijkste taak is dan ook het afhandelen van klantcontacten. Er zijn wat dat betreft allerlei soorten vormen van klantcontact. Bijvoorbeeld het beantwoorden van vragen van klanten die een probleem hebben. Of het adviseren van een klant om een bepaalde dienst of product af te nemen. Bij het klantcontact, waarbij het oplossen van problemen centraal staat, geldt dat de klantadviseur doorgaans op een serviceafdeling werkt. Bij het adviseren van klanten over diensten of producten geldt dat er sprake is van een sales taak. Zo kan een adviseur bijvoorbeeld ook inzetbaar zijn om klanten die willen opzeggen te behouden. Om de taken van deze functie uit te voeren, zijn er diverse kanalen beschikbaar. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om klanten telefonisch van advies te voorzien. Naast het bellen met klanten is het ook mogelijk dat de klantadviseur per mail advies geeft of per chat. Het is een dienstverlenend beroep, waarin klantcontact belangrijk is. Om gericht advies te geven of een probleem op te lossen, is het belangrijk de hulpvraag duidelijk te krijgen. Dat is dan ook een taak voor de klantadviseur, waarbij luisteren en doorvragen van belang zijn. Overigens zijn er verschillende taken die in het verlengde liggen van het informeren en adviseren. Het is van het bedrijf of de organisatie afhankelijk welke werkzaamheden er nog meer tot de functie behoren. Bijvoorbeeld om de hulpvraag of advies ook persoonlijk af te handelen of door te zetten naar een daartoe bevoegde medewerker. Of om een bijdrage aan het beleid te leveren door bijvoorbeeld knelpunten te signaleren die te verbeteren zijn.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Klantadviseur

Wat is het salaris en tarief van een Klantadviseur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Klantadviseur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Klantadviseur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Klantadviseur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl