Incassomedewerker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Incassomedewerker?

Een incassomedewerker is verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden die te maken hebben met debiteurenbeheer. Als incassomedewerker ben je over het algemeen werkzaam voor een incassobureau, die probeert te incasseren namens hun opdrachtgever, zoals voor ondernemers en/of de overheid. Daarnaast kan een incassomedewerker werkzaam zijn voor een overheidsorgaan, dat mag en kan incasseren. De belangrijkste taak van een incassomedewerker is het innen van vorderingen in opdracht van een bepaalde onderneming of overheidsinstantie. Niet iedereen betaalt zijn rekeningen, om wat voor reden dan ook, netjes op tijd, of zelfs helemaal niet. Doordat mensen hun rekeningen niet voldoen kan het zijn dat iemand veel schade oploopt. Voordat er een incassobureau ingeschakeld wordt zijn er vaak al diverse brieven verzonden naar de debiteur. Omdat de meeste ondernemingen zelf niet gespecialiseerd zijn in incassowerkzaamheden wordt hiervoor meestal een incassobureau ingeschakeld. Een andere benaming voor een incassomedewerker kan ook zijn medewerker debiteurenbeheer. Als incassomedewerker ben je verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden, zoals het beantwoorden van telefoontjes, het informeren van opdrachtgevers, het overleggen met deurwaarders en administratieve werkzaamheden, zoals het afhandelen van mutaties. De belangrijkste taak van een incassomedewerker is en blijft het innen van geld van debiteuren, die vorderingen open hebben staan. Het beroep incassomedewerker komt ook voor binnen de overheid, maar dan zal men meestal een andere benaming gebruiken, zoals de benaming medewerker invordering en heffingen. Het is ook denkbaar dat een incassomedewerker intern voor bedrijven werkzaam is. Dit is over het algemeen alleen het geval binnen organisaties, die te maken hebben met veel klanten. Denk bijvoorbeeld aan grote webwinkels, die veel te maken hebben met wanbetalers. De klassieke incassomedewerker is wel gewoon werkzaam voor een incassobureau.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Incassomedewerker

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Incassomedewerker

Welke opleiding is nodig om Incassomedewerker te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Incassomedewerker? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Incassomedewerker

Wat is het salaris en tarief van een Incassomedewerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Incassomedewerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Incassomedewerker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Incassomedewerker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl