Incassomedewerker

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Incassomedewerker?

Een incassomedewerker is verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden die te maken hebben met debiteurenbeheer. Als incassomedewerker ben je werkzaam voor een onderneming die probeert te incasseren namens hun opdrachtgever, zoals een incassobureau. Daarnaast kan een incassomedewerker werkzaam zijn voor een overheidsorgaan die mag en kan incasseren. De belangrijkste taak van een incassomedewerker is het innen van vorderingen in opdracht van een bepaalde onderneming of overheidsinstantie. Niet iedereen betaalt zijn rekeningen om wat voor reden dan ook netjes op tijd, of zelfs helemaal niet. Doordat mensen hun rekeningen niet voldoen kan het zijn dat iemand veel schade oploopt. Voordat er een incassobureau ingeschakeld wordt zijn er vaak al veel brieven verzonden naar de debiteur. Omdat de meeste ondernemingen zelf niet gespecialiseerd zijn in incassowerkzaamheden wordt hiervoor meestal een incassobureau ingeschakeld. Een andere benaming voor een incassomedewerker kan ook zijn medewerker debiteurenbeheer.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Incassomedewerker

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Incassomedewerker

Welke opleiding is nodig om Incassomedewerker te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Incassomedewerker? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Incassomedewerker

Wat is het salaris en tarief van een Incassomedewerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Incassomedewerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Incassomedewerker zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl