Retentiemedewerker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Retentiemedewerker?

Een retentiemedewerker staat in contact met bestaande klanten, waarbij er in deze functie een onderscheid is te maken. Zo is het mogelijk om het in het beroep van retentiemedewerker een salesfunctie te bekleden. Bijvoorbeeld door contact op te nemen met bestaande klanten om de afgelopen periode te evalueren. Het gesprek is daarbij meteen aanleiding om te onderzoeken of er mogelijkheden zijn om extra producten te verkopen. Een retentiemedewerker kan echter ook in een functie werkzaam zijn, waarbij de klant met het bedrijf contact opneemt. Een simpel voorbeeld hiervan is als een klant een abonnement wil opzeggen. Bijvoorbeeld een abonnement bij een telecomprovider of bij een loterij. Het is dan de taak om erachter te komen wat de reden van opzegging van het abonnement is. De retentiemedewerker staat de klanten te woord, maar probeert hen van gedachten te laten veranderen. Er zijn allerlei redenen te bedenken waarom een klant een abonnement wil opzeggen. Als deze reden duidelijk is dan brengt de retentiemedewerker argumenten aan om de opzegging niet door te laten gaan. Overigens is het in deze uitvoering van de functie van retentiemedewerker mogelijk om op verschillende manieren contact te hebben. Naast dat klanten telefonisch contact opnemen met de retentiemedewerker zijn er vaak ook andere kanalen. Zo is de retentiemedewerker eveneens verantwoordelijk voor het afhandelen van verzoeken per mail, brief of via de overstapservice. Daarnaast heeft de retentiemedewerker zonder onderscheid in uitvoering van de functie de taak om klachten en problemen op te lossen. In deze functie is het altijd belangrijk om vragen te stellen aan de klant. Vaak zit er een probleem achter en met het bieden van een concrete oplossing blijft de klant behouden voor het bedrijf.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Retentiemedewerker

Wat is het salaris en tarief van een Retentiemedewerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Retentiemedewerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Retentiemedewerker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Retentiemedewerker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl