Beurshandelaar

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Beurshandelaar?

Een beurshandelaar is iemand die voor zijn beroep actief is op de effectenbeurs en wordt daarom ook wel effectenhandelaar of gewoon handelaar genoemd. Een beurshandelaar kan als privépersoon voor zichzelf handelen, voor klanten handelen of werkzaam zijn voor bedrijven die handelen op de beurs, zoals pensioenfondsen, banken en andere financiële bedrijven. Om als beurshandelaar succesvol te kunnen handelen is veel specifieke kennis vereist van producten en/of markten. Er is een groot verschil tussen een beurshandelaar die privé handelt of een beurshandelaar die beroepsmatig werkt. Tegenwoordig werkt een beurshandelaar alleen nog via de computer en niet meer zoals vroeger op de echte beursvloer. De werkzaamheden van een beurshandelaar kunnen het beste omschreven worden als het handelen op de effectenbeurs, wat betrekking kan hebben op effecten (verhandelbare rechten), aandelen (waardepapieren) en obligaties (verhandelaar schuldbewijs). De werkzaamheden van een beurshandelaar bestaan niet alleen uit het daadwerkelijk handelen, omdat een goede beurshandelaar ook gezien moet worden als analist. Het analyseren van gegevens is belangrijk om rendement te kunnen maken. Professionele beurshandelaren stappen meestal niet zomaar in, omdat ze gebruikmaken van onderzoeken om handelsstrategieën te kunnen bepalen. Een ander woord voor handelsstrategie kan ook zijn handelsmethodiek. Het beroep beurshandelaar moet vrij algemeen gezien worden, omdat dit verschillende handelaren kan betreffen die ook op verschillende manieren kunnen werken. Als beurshandelaar bestaat er een belangrijk verschil tussen handelaren die een langetermijnvisie hanteren en de zogenaamde daytraders. Vanzelfsprekend kan iedereen tegenwoordig op de beurs handelen en kan daarom iedereen actief zijn als beurshandelaar.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Beurshandelaar

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Beurshandelaar

Wat is het salaris en tarief van een Beurshandelaar? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Beurshandelaar in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Beurshandelaar

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Beurshandelaar bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl