Facturist

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Facturist?

Een facturist is een administratief medewerker die zich bezighoudt met de financiële administratie van een organisatie. Binnen het bedrijfsleven spreekt men over het algemeen van de debiteuren- en crediteurenadministratie. Debiteuren zijn klanten die nog een openstaande rekening moeten voldoen, crediteuren zijn rekeningen die door het bedrijf zelf nog voldaan moeten worden. Een facturist richt zijn werkzaamheden dan ook op debiteurenadministratie en niet op de crediteurenadministratie. De specifieke functie facturist komt binnen het bedrijfsleven of andere organisaties alleen voor bij grote bedrijven, die veel rekeningen versturen aan klanten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan telefoonmaatschappijen, energiemaatschappijen of aan groothandelsbedrijven. Als het om kleinere bedrijven gaat, zal er meestal geen aparte facturist aangesteld worden. De werkzaamheden van een facturist hebben dus betrekking op de financiële administratie. Facturen die verzonden worden door bedrijven of andere instanties moeten gezien worden als een document waarbinnen een betalingsverplichting is opgenomen. Het is de verantwoordelijkheid van de facturist om ervoor te zorgen dat facturen kloppen en voorzien zijn van alle wettelijke eisen. Denk hierbij aan adresgegevens, het Btw-nummer en bijvoorbeeld aan het handelsnummer van een bedrijf. Daarnaast moet een factuur onder andere voorzien zijn van een betalingstermijn. Het beroep facturist betreft een belangrijk beroep, omdat fouten voorkomen moeten worden. Daarnaast kunnen organisaties een zorgplicht hebben met betrekking tot hun klanten. Denk bijvoorbeeld aan het voorkomen dat klanten achterstanden oplopen die niet meer in te halen zijn. Het kan daarom extra belangrijk zijn om op het juiste tijdstip herinneringen te versturen.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Facturist

Wat is het salaris en tarief van een Facturist? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Facturist in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Facturist

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Facturist bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl