Team Mijnzzp

Linkedin profiel

Voor het merendeel van de social media platformen die er bestaan geldt dat ze zich richten op consumenten en dus niet op professionals. LinkedIn is wat dit betreft een (positieve) uitzondering. Eigenlijk moet je dit social media platform zien als een overzicht van niet alleen je ervaring, maar ook de opleidingen die je hebt genoten. Bovendien biedt LinkedIn je de mogelijkheid om jouw account te linken met relaties. Dit kunnen zowel klanten zijn als mensen waarmee je samenwerkt, etc. Nog een andere eigenschap van LinkedIn is dat er verschillende groepen deel van uitmaken waar mensen samen komen. In deze groepen wordt niet alleen informatie gedeeld, daarnaast kunnen er ook opdrachten in worden verstrekt. Zou jij ook graag meer te weten willen komen over de mogelijkheden die LinkedIn voor jou als zzp’er in petto heeft? Lees dan vooral snel verder!

Inhoudsopgave
Jouw profielpagina als zzp'er
Opdrachten werven via LinkedIn
Meld je aan bij verschillende groepen op LinkedIn

Jouw profielpagina als zzp'er

Elke gebruiker van LinkedIn beschikt over een eigen profielpagina. Deze pagina geeft meteen een schat aan informatie weer. Het gaat hierbij concreet om:

  • Wat jouw activiteiten zijn;
  • Welke opleidingen je allemaal hebt genoten;
  • Over welke kennis je precies allemaal beschikt;
  • Binnen welke vakgebieden je mogelijk al ervaring hebt;

Wanneer een potentiële opdrachtgever op zoek is naar een zzp’er voor het uitvoeren van een bepaalde opdracht is de kans ongelofelijk groot dat hij of zij eerst even gaat kijken op LinkedIn. Op deze manier weet men namelijk meteen welk vlees men in de kuip heeft. Het is omwille van deze reden altijd zeer belangrijk om er als zzp’er voor te zorgen dat je over een zo compleet mogelijk profiel beschikt op LinkedIn. Heb je sinds je laatste update nieuwe opdrachten aangenomen en met succes afgerond? Vergeet dan zeker niet om ook deze toe te voegen aan je LinkedIn profiel! Zorg er overigens wel voor dat je gebruikmaakt van een professionele profielfoto.

Opdrachten werven via LinkedIn

In de praktijk kunnen we vaststellen dat LinkedIn zeer vaak wordt gebruikt om zzp'ers aan te werven voor opdrachten. In het bijzonder voor startende zzp’ers is het niet altijd even voor de hand liggend om stelselmatig over een goed gevulde werkportefeuille te beschikken. Wanneer dat ook geldt voor jou zul je al snel merken dat LinkedIn je in dat geval aardig kan helpen om wat stappen in de juiste richting te maken.

Naarmate je meer opdrachten hebt uitgevoerd en je deze ook opnieuw aan je profiel als werkervaring kan toevoegen zul je kunnen vaststellen dat het verkrijgen van nieuw werk alleen maar eenvoudiger zal worden. Bovendien is het onnodig om te zeggen dat je op deze manier ook weer nieuwe contacten gaat opbouwen.

Meld je aan bij verschillende groepen op LinkedIn

LinkedIn maakt het voor jou als zzp’er niet alleen mogelijk om opdrachten te verwerven. Daarnaast is het namelijk zo dat je, je ook kan aansluiten bij verschillende groepen. In deze groepen wordt vaak informatie gedeeld die ook voor jou meer dan relevant kan blijken te zijn. Hoe dan ook mag het duidelijk zijn dat het zakelijke social media platform LinkedIn voor jou als zzp’er beslist de nodige interessante voordelen met zich mee kan brengen.

Mijnzzp.nl