Team Mijnzzp

LinkedIn afbeelding

Als zzp'er kun je tegenwoordig op verschillende manieren gebruikmaken van social media. Of je nu net bent gestart als zzp'er of al jarenlang voor jezelf werkt, een LinkedIn profiel is voor de meeste zzp'ers belangrijk. Sterker nog: het kan je veel opleveren. Er zijn dan ook veel zzp'ers die van het zakelijke netwerk gebruikmaken. LinkedIn is een uitstekende manier om jezelf te profileren als zzp'er. Op deze manier kun je laten zien wat je doet, waar je goed in bent en wat voor soort opdrachten je aan kunt nemen.

Als zzp'er kun je gebruikmaken van een persoonlijk profiel en van een bedrijfspagina. Op de bedrijfspagina kun je meer informatie kwijt over je bedrijf en wat je aanbiedt. Een persoonlijk profiel is echter ook erg belangrijk, want dit is waar potentiële opdrachtgevers je meestal zullen vinden op LinkedIn. Zorg er dus voor dat je profiel op orde is en de juiste informatie bevat. LinkedIn biedt zzp'ers veel mogelijkheden om zichzelf te profileren en hun netwerk uit te breiden.

Wat is belangrijk op LinkedIn?

LinkedIn is een zakelijk netwerk, dus het is belangrijk dat je een professioneel profiel hebt. Wanneer potentiële opdrachtgevers jouw profiel bekijken, moeten zij meteen kunnen zien wat je doet en waar je goed in bent. Zorg ervoor dat je profiel duidelijk is en dat je de juiste informatie toevoegt. Hieronder geven we wat tips voor een goed LinkedIn profiel:

  • Zorg ervoor dat je profielfoto professioneel is. Dit hoeft niet per se een foto in pak te zijn, maar het is wel belangrijk dat de foto duidelijk is en dat je er verzorgd uitziet.
  • Vul alle relevante informatie in op je profiel. Dit betekent ook dat je het aantal jaren ervaring en je opleidingen moet toevoegen.
  • Schrijf een goede profieltekst. Deze tekst geeft je de kans om jezelf verder te profileren zodat potentiële opdrachtgevers meer over jou te weten komen.
  • Werk je profiel regelmatig bij en zorg ervoor dat de informatie up-to-date is. Wanneer je een nieuwe opdracht hebt gekregen of een cursus hebt gevolgd, vergeet dan niet dit te vermelden op je profiel.
  • Vergeet niet dat het om een zakelijk netwerk gaat. Berichten over je vakantie of je nieuwe huisdier kun je dus beter achterwege laten.

Je hoeft niet iedereen te accepteren op LinkedIn

Zoals de meeste ondernemers wel weten is het belangrijk je netwerk uit te breiden. LinkedIn is hier een uitstekende manier voor, want het biedt je de kans om gemakkelijk contact te leggen met andere ondernemers en professionals. Veel mensen denken dat je iedereen moet accepteren die je aanvraagt, maar dit is niet zo. Er zijn genoeg mensen die proberen gebruik te maken van het netwerk door andere mensen massaal aan te vragen. Het is dus belangrijk dat je kritisch bent wie je accepteert in je netwerk. Als zzp'er moet je er natuurlijk wel voor open staan contacten te leggen, maar wees wel selectief in wie je toevoegt aan je netwerk.

Mijnzzp.nl