Team Mijnzzp

Social media

Het is voor zzp'ers en voor startende ondernemers belangrijk om klanten te werven. Een van de manieren is gebruik te maken van social media marketing. Een groot deel van de potentiële klanten is actief op een van de vele sociale media kanalen. Als jij daar met je bedrijf aanwezig bent, val je op en ben je dus zichtbaar voor de doelgroep. Het is bij social media marketing belangrijk om aan de lange termijn te denken. Een eenmalige social media actie levert misschien wat op, maar je bedrijf verdwijnt ook weer snel in de vergetelheid. Laat zien waar je bedrijf en merk voor staat en bouw aan een constructieve relatie met je doelgroep. Denk daarbij aan TikTok en YouTube, maar ook aan onderstaande kanalen die zakelijk interessant zijn.

Inhoudsopgave
Zakelijk gebruik Facebook
Actief zijn op LinkedIn
Instagram voor ondernemers

Zakelijk gebruik Facebook

Facebook verliest onder jongeren aan populariteit, maar er is nog altijd een grote groep ouderen actief. Zakelijk gebruik van Facebook is dan ook een prima manier om je bedrijf te promoten. Denk daarbij aan het opzetten van een bedrijfspagina om de doelgroep van informatie te voorzien en ga gesprekken aan. Het is ook mogelijk om heel doelgericht zakelijk te adverteren. Bijvoorbeeld door te specificeren op locatie, leeftijd of interesses.

Actief zijn op LinkedIn

LinkedIn is als zakelijk social media kanaal te omschrijven en biedt toegang tot een groot netwerk. Het is bijvoorbeeld op LinkedIn eveneens mogelijk om een bedrijfspagina op te stellen net als dat gericht adverteren een optie is. Zo is het kanaal ook te gebruiken om je netwerk uit te breiden, autoriteit op te bouwen en actief te zijn door interactie aan te gaan.

Instagram voor ondernemers

Instagram is voor ondernemers een potentiële bron van nieuwe klanten. Het is net als bij de andere genoemde social media kanalen mogelijk om een zakelijke pagina op te zetten. Dat werkt net zo als een privépagina met de mogelijkheid om stories en posts te plaatsen. Het is echter bij zakelijk gebruik ook mogelijk om advertenties te plaatsen en statistieken te analyseren. Instagram is onder jongeren populair, maar er zijn ook steeds meer ouderen die dit kanaal gebruiken.

Lees ook ons artikel: clubhouse inzetten als ondernemer

Mijnzzp.nl