Team Mijnzzp

Clubhouse

Je weet als ondernemer vast al wel dat social media belangrijk zijn voor marketingdoeleinden. Clubhouse kan aan het rijtje met populaire sociale media platforms worden toegevoegd. De laatste tijd zie je Clubhouse overal in het nieuws opduiken. Het is net als TikTok in korte tijd tot een populair fenomeen ontpopt. Nu is het nog de vraag hoe Clubhouse het beste in te zetten is als ondernemer. Bij Clubhouse draait het vooral om het live gesprekken voeren en om het beluisteren van live gesprekken. Clubhouse kan overigens aangemerkt worden als een podcast.

Inhoudsopgave
Pak het podium
Maak een aantrekkelijk profiel
Verzamel gratis leads

Pak het podium

De Clubhouse app biedt de mogelijkheid om live audio gesprekken te voeren en ernaar te luisteren. Doe er je voordeel mee als ondernemer en zie het als een kans om het podium te pakken en te spreken. De social media app is in eerste instantie populair geworden omdat het maken van audio-opnames niet is toegestaan. Er zijn dan ook veel beroemdheden op te vinden. Bij het gebruik van de app kom je in de Hallway en daar zijn Rooms actief met allerlei onderwerpen om uit te kiezen. Wil je meepraten dan steek je even je hand op. Het is een social media kanaal dat overigens niet gericht is op beeld, maar op geluid.

Maak een aantrekkelijk profiel

Om er als ondernemer wat aan te hebben, is het belangrijk even aandacht aan het profiel te schenken. Je bio is op Clubhouse namelijk van groot belang. Zo bepaalt een moderator of je het podium mag pakken en die kijkt daarvoor naar je foto en naar de eerste regels van je bio. Laat dus in het kort en heel krachtig zien wie je bent. Overigens is het mogelijk om zelf een ruimte te claimen met als doel je autoriteit als ondernemer te laten zien.

Verzamel gratis leads

Een van de mogelijkheden die Clubhouse biedt, is het verzamelen van leads. Bijvoorbeeld door in je bio een gratis weggever aan te bieden. Denk daarbij aan het downloaden van een white paper als weggevertje in ruil voor een e-mailadres. Het is dan wel de bedoeling om je clubmaten te verleiden met het gratis weggevertje. Wil je optimaal profiteren van het bereik via Clubhouse zorg dan voor meerdere gratis aanbiedingen. Plaats er bijvoorbeeld ook een link in naar een webinar die gratis te volgen is.

Mijnzzp.nl