Team Mijnzzp

Asfaltmachine

Als ondernemer is het vandaag de dag ondenkbaar dat je niet over één of meerdere bedrijfsprofielen beschikt. Er zijn diverse soorten websites te vinden waarbij het mogelijk is om gratis of betaalde bedrijfsprofielen aan te maken. Het aanmaken van een bedrijfsprofiel is meestal niet moeilijk. Het kan een goede marketingstrategie zijn als het op de juiste manier gebeurt. Bij bedrijfsprofielen is het belangrijk dat ze volledig zijn en dat de geboden informatie actueel is. Bedrijfsprofielen die niet volledig zijn of geen duidelijke informatie bieden kunnen een ondernemer omzet kosten, omdat klanten dan verder kijken bij een ander bedrijf. Eventuele klanten zoeken meestal via zoekmachines, zoals Google, naar informatie. De kans is groot dat ze uitkomen op een van de vele bedrijvenwebsites. Wanneer je bedrijf hier niet tussen staat zullen de meeste klanten je ook niet vinden, wat een gemiste kans voor de ondernemer is. Zorg er dan ook voor dat je bedrijf online vindbaar is zodat je geen omzet misloopt.

Inhoudsopgave
Wat is het nut van bedrijfsprofielen
Hoe maak je een goed bedrijfsprofiel
Bedrijfsprofiel als marketing
Wat is belangrijk bij het maken van een bedrijfsprofiel
Bedrijfsprofielen en sociale media
Een goed online bedrijfsprofiel aanmaken
Google mijn bedrijf

Wat is het nut van bedrijfsprofielen

Bedrijfsprofielen zijn een toegevoegde waarde wanneer het aankomt op de online vindbaarheid van bedrijven. Ook marketingtechnisch gezien kunnen bedrijfsprofielen nuttig zijn, omdat het via de meeste bedrijfsprofielen mogelijk is producten of diensten op een ruime manier onder de aandacht te brengen bij mogelijke klanten. Ook is het aanmaken van diverse bedrijfsprofielen goed voor de online vindbaarheid van je website binnen de zoekmachines.

Transport sectorPotentiële klanten zoeken in de meeste gevallen op een ruime manier naar informatie over bepaalde diensten of producten, en niet direct via een gerichte website. Het gebruik van zoekmachines komt dan ook veel voor. De zoekmachines laten over het algemeen de grotere en betere websites als eerste zien in de zoekresultaten. Dit kan bijvoorbeeld een bedrijvenwebsite zijn of een andere website waarop veel informatie te vinden is. Het is daarom erg belangrijk om als ondernemer vindbaar te zijn op dit soort websites. Wanneer een bedrijf op een goede manier gebruikmaakt van bedrijfsprofielen kunnen er redelijk veel bezoekers binnengehaald worden, zonder dat de ondernemer hiervoor hoeft te betalen.

Hoe maak je een goed bedrijfsprofiel

Een bedrijfsprofiel moet zakelijk overkomen en in eerste instantie korte informatieve informatie bieden. Dit betekent bijvoorbeeld dat op de overzichtspagina een korte uitleg staat over wat het bedrijf doet. Op een mogelijke andere pagina of op de eigen website kan meer gerichte informatie geplaatst worden, zoals over specifieke onderwerpen. Wanneer je zelf niet goed bent in het schrijven van reclameteksten is het de overweging waard om een copywriter in te huren. Een copywriter is gespecialiseerd in het schrijven van reclameteksten.

SEO toepassenZorg ervoor dat alle informatie die belangrijk is ook aanwezig is, zoals het Kamer van Koophandel nummer, belastingnummer, bedrijfsadres en natuurlijk het internetadres. Ook is het aan te raden om de kernpunten van het bedrijf extra aan te halen. Kernpunten zijn bijvoorbeeld wat je bedrijf precies doet, wat de expertise precies is en hoe je klanten gericht kunt helpen. Ook kan er bijvoorbeeld extra aandacht zijn voor duurzaamheid.

Bedrijfsprofiel als marketing

Marketingtechnisch gezien kan het aanmaken van een bedrijfsprofiel interessant zijn, omdat met een bedrijfsprofiel een grote doelgroep bereikt kan worden. Wie bedrijfsprofielen marketingtechnisch wil gaan inzetten moet zich wel goed beseffen dat het actueel houden van bedrijfsprofielen redelijk veel werk kan zijn. Bedrijvenwebsites veranderen meestal regelmatig en het blijven controleren van de gegevens, de teksten en eventuele foto's of video's is dan ook belangrijk.

WebsiteDe grotere bedrijven hebben in veel gevallen speciaal aangestelde medewerkers in dienst die de diverse bedrijvenwebsites en de sociale media beheren. Kleine ondernemers hebben dit niet en zullen dit in de meeste gevallen zelf moeten doen. Het is dan ook aan te raden om een lijst bij te houden met de diverse bedrijfsprofielen, zodat deze makkelijk terug te vinden zijn.

Wat is belangrijk bij het maken van een bedrijfsprofiel

In de eerste plaats is het belangrijk dat een bedrijfsprofiel volledig en juist is. Dit betekent dat alle bedrijfsgegevens opgenomen worden, zodat mogelijke klanten een duidelijk beeld krijgen van het bedrijf. Daarnaast is het belangrijk dat teksten zakelijk overkomen en dat ze kort zijn. Lange teksten hebben over het algemeen geen toegevoegde waarde, omdat mogelijke klanten zich alleen aan het oriënteren zijn. Op de eigen website of op een extra pagina kan wel uitgebreidere informatie geboden worden.

Influencer aan het werkControleer bedrijfsprofielen regelmatig op juistheid. Bedrijven zijn niet statisch en ondergaan veranderingen die van invloed kunnen zijn op de gegevens. Ook het controleren van linken is belangrijk, omdat niet werkende linken op een bedrijfsprofiel niet zorgvuldig overkomen.

Bedrijfsprofielen en sociale media

Veel ondernemers kiezen er voor om gebruik te maken van diverse soorten sociale media om reclame te maken voor hun bedrijf. Sociale media is een krachtig middel om aandacht te vragen voor je onderneming als het op een goede manier ingezet wordt. Echter, zijn er ook veel profielen van bedrijven te vinden die niet meer actief zijn, omdat ze wellicht niet langer het nut inzien van de sociale media.

Vrolijke vrouwWanneer je niet langer gebruik wenst te maken van sociale media verwijder dan ook het account. Lege profielen of profielen die al een langere periode niet onderhouden worden geven over het algemeen geen goede indruk. Sociale media is voor veel bedrijven nuttig, maar niet voor alle bedrijven. Wanneer je eigenlijk niet weet wat je precies moet plaatsen, begin er dan ook niet aan. Er zijn overigens ook bedrijven te vinden die je bedrijf kunnen promoten op sociale media, afhankelijk van je eigen wensen en budget.

Een goed online bedrijfsprofiel aanmaken

Als zzp'er is het belangrijk om je bedrijfsprofiel te controleren ten opzichte van je concurrenten. Ook is het van belang om alle belangrijke informatie over jouw producten of diensten direct zichtbaar te maken. Het is ook belangrijk om informatie over jezelf te geven. Verrijk je bedrijfsprofiel bijvoorbeeld met een link naar een privéaccount met meer informatie. Dit zorgt ervoor dat mensen de persoon achter het bedrijf beter leren kennen en dit kan potentiële klanten over de streep trekken. Wanneer je vooral lokaal werkt, dan kun je ook verwijzen naar verschillende lokale websites. Dit zorgt ervoor dat je betrokkenheid uitstraalt.

Google mijn bedrijf

Zelfstandig ondernemer aan het werk"Google Mijn Bedrijf" is een gratis tool van Google waarmee bedrijven en organisaties hun online aanwezigheid kunnen creëren en beheren op Google, inclusief Google Zoeken en Google Maps. Het is een platform dat bedrijven in staat stelt om nauwkeurige en actuele informatie aan potentiële klanten te verstrekken. Het aanmaken van een bedrijfsprofiel op Google Mijn Bedrijf is tegenwoordig belangrijk en een goed Google bedrijfsprofiel kan veel extra klanten en omzet opleveren. Daarnaast kom je met een Google bedrijfsprofiel ook hoger in de zoekresultaten te staan. Het maken van een Google bedrijfsprofiel van jouw bedrijf is dus extreem belangrijk.

Met Google Mijn Bedrijf kunnen bedrijven het volgende doen:

  • Een Bedrijfsprofiel Aanmaken: Je kunt een profiel aanmaken met daarin je bedrijfsnaam, locatie, contactgegevens, website, openingstijden en meer.
  • Verschijnen op Google Maps: Je bedrijf zal verschijnen op Google Maps, waardoor het voor klanten gemakkelijker wordt om je fysieke locatie te vinden en routebeschrijvingen te krijgen.
  • Verschijnen in Google Zoekresultaten: Je bedrijfsgegevens kunnen opduiken in lokale zoekresultaten, waardoor potentiële klanten snel essentiële informatie kunnen vinden.
  • Updates Plaatsen: Je kunt updates, evenementen, aanbiedingen en andere informatie over je bedrijf plaatsen om klanten te betrekken en op de hoogte te houden.
  • Klantbeoordelingen: Klanten kunnen beoordelingen en waarderingen achterlaten voor je bedrijf, wat de beslissingen van anderen kan beïnvloeden en waardevolle feedback kan bieden.
  • Foto's en Video's: Je kunt afbeeldingen en video's uploaden om je producten, diensten en de algehele sfeer van je bedrijf te laten zien.
  • Berichten: In sommige regio's kunnen klanten rechtstreeks berichten naar je sturen via je Bedrijfsprofiel.
  • Inzichten en Analyse: Je krijgt toegang tot inzichten over hoe klanten je bedrijfsvermelding vinden en ermee omgaan.
  • Website Bouwer: Google Mijn Bedrijf biedt ook een eenvoudige website bouwer waarmee je een basiswebsite voor je bedrijf kunt maken.

Aan het werkenOm je bedrijf op Google Mijn Bedrijf in te stellen, moet je je bedrijfsvermelding claimen of aanmaken en vervolgens verifiëren. Het is van belang een goed Google bedrijfsprofiel aan te maken van je bedrijf. Bovendien moet je de juiste informatie vertrekken, zoals het adres en de openingstijden. Het is belangrijk dat alle gegevens van je bedrijfsprofiel juist zijn voor dat je deze live zet. Een Google bedrijfsprofiel zorgt ervoor dat de online zichtbaarheid van je website zal toenemen. Wanneer klanten vragen hebben aan de hand van je bedrijfsprofiel, dan is het wel van belang om deze snel en volledig te beantwoorden.

Mijnzzp.nl