Team Mijnzzp

Modellen

Als ondernemer ontkom je er niet aan om te gaan netwerken. Het is bekend dat een goed netwerk van professionals in een efficiënte manier van promotie voorziet. Bovendien zorgt het opbouwen van een netwerk ervoor dat de promotie zich als vanzelf verspreidt. Het kost natuurlijk wel tijd om met andere ondernemers een zakelijke relatie op te bouwen. Dat gaat ook nog niet eens vanzelf, want je moet er tijd en energie insteken. Nu zijn er een aantal opties die je meteen van een groot netwerk voorzien en interessant zijn voor starters, zzp’ers en mkb-bedrijven.

Inhoudsopgave
Bezoek netwerkbijeenkomsten in de regio
Profiteer van al bestaande grote netwerken

Bezoek netwerkbijeenkomsten in de regio

Een van de manieren om het zakelijk netwerk te vergroten, is met het bezoeken van netwerkbijeenkomsten. In de omgeving van je onderneming zijn er lokaal en provinciaal tal van andere bedrijven gevestigd. Deze ondernemers vinden het opbouwen en onderhouden van een netwerk net zo belangrijk als jij. Nu hoef je niet alle netwerkbijeenkomsten af te lopen, want dat is overdreven.

Ga selectief te werk en kijk welke zakelijke events bij jouw bedrijf aansluiten. Er zijn bijvoorbeeld netwerkevents voor bepaalde branches te bezoeken. Naast lokale en regionale evenementen is het ook mogelijk om naar landelijke netwerkbijeenkomsten te gaan. Het is verder interessant om deel te nemen aan bijeenkomsten van de Kamer van Koophandel voor starters als je net begint met ondernemen.

Profiteer van al bestaande grote netwerken

Er zijn verspreid door Nederland een groot aantal bestaande zakelijke netwerken. Het is handig om daarvan te profiteren. Een voorbeeld van een dergelijk groot netwerk betreft de business clubs van betaald voetbal organisaties. Het is dan ideaal als je van voetbal houdt, want het nuttige is met het aangename te verenigen.

Er zijn verspreid in Nederland allerlei voetbalclubs die lidmaatschap van een business club aanbieden. Dit in combinatie met de afname van business seats. Dat is onder meer bij FC Groningen mogelijk, maar ook bij Ajax en andere clubs, zoals Fortuna Sittard. Je komt in één keer in een groot en al bestaand netwerk van ondernemers uit allerlei branches terecht. Daar is altijd voordeel uit te behalen. Bovendien zijn de kosten van de business seats als zakelijke kosten aan te merken en dus fiscaal aftrekbaar.

Mijnzzp.nl