Team Mijnzzp

Doelgroep

Bij het starten van een bedrijf ligt de focus doorgaans op een bepaalde doelgroep. Dat kan in een breed verband zijn, zoals jongeren of ouderen, maar ook meer specifiek. Denk maar aan de doelgroep van mensen die een hond, kat, konijn of ander huisdier hebben. Het bereiken van de doelgroep is op verschillende manieren mogelijk, maar het is extra belangrijk om betrokkenheid bij je bedrijf te creëren. Een manier daarvoor is je doelgroep letterlijk in beeld te brengen om zo in te spelen op het gevoel en de beleving.

Inhoudsopgave
Promotievideo voor je doelgroep
Lokaal of in de regio
Video verspreiden

Promotievideo voor je doelgroep

Een simpele manier om je doelgroep letterlijk in beeld te brengen, is door een promotievideo te maken. Richt jij je met je bedrijf op gezinnen, dan breng je deze in beeld en als de doelgroep uit ouderen bestaat, komen deze in je video voor. Door je doelgroep in beeld te brengen, zorg je als eerste voor herkenning en speel je in op de emoties. Een vader of moeder die een vrolijk gezin in een filmpje ziet, wil dat ook en als jij dat hen kan bieden dan is de eerste stap naar een nieuwe klant al gezet.

Lokaal of in de regio

De meeste kleine bedrijven zijn heel lokaal of regionaal gericht en dat is eveneens een aspect om rekening mee te houden. Je doelgroep bevindt zich namelijk eveneens in hetzelfde gebied en daar richt je de focus dan ook op. Breng herkenbare punten in beeld om het gevoel van betrokkenheid te versterken. Verder is het voor je doelgroep interessant om te zien wat de werkwijze van je bedrijf is of hoe bijvoorbeeld het proces van verhuur verloopt. Op deze manier ziet je doelgroep wat zij kunnen verwachten.

Video verspreiden

Je kan zelf aan de slag met het maken van een promotievideo of dit uitbesteden om vervolgens de video te verspreiden. Er zijn verschillende kanalen waarop je het filmpje kan lanceren, waarbij het natuurlijk handig is om een kanaal te kiezen, waar je doelgroep aanwezig is. Instagram is wat dat betreft een populair kanaal, maar Facebook is eveneens in te zetten, net als YouTube en TikTok.

Lees ook: Hoe bereik je jouw zakelijke doelgroep?

Mijnzzp.nl