Team Mijnzzp

Pennen

Het klinkt misschien wat oubollig om pennen weg te geven als relatiegeschenk. Toch is het in Nederland nog een van de populairste kleine geschenken om aan relaties cadeau te doen. Bovendien zijn pennen niet alleen geschikt om aan zakelijke relaties te geven, maar ook aan particuliere klanten. Een van de voordelen van pennen weggeven als relatiegeschenk is dat de kosten bijzonder laag zijn. Bovendien gaan pennen jarenlang mee en is er dus ook al die tijd een link met je bedrijf te leggen. Naast pennen zijn er tegenwoordig nog veel meer relatiegeschenken beschikbaar. Pennen zijn wel tijdeloos en meestal voorzien van reclame. Er zijn goedkope pennen beschikbaar, maar ook luxe pennen.

Tijdloos karakter van pennen als relatiegeschenk

Een pen is beperkt van omvang, gemakkelijk mee te nemen en ook nog eens een praktisch hulpmiddel. Het komt vaak genoeg voor dat je een pen nodig hebt en op dat moment in je tas zoekt en er geen kan vinden. Pennen zijn niet te vergelijken met gadgets die even leuk zijn om te hebben, maar waar je verder weinig aan hebt. Pennen hebben een tijdloos karakter en zijn daarom ook perfect om als relatiegeschenk weg te geven. Dat kan als promotiemateriaal zijn, maar ook als weggevertje aan klanten die een aankoop hebben gedaan.

Ruimte voor reclame en logo

Pennen bieden ondanks de lange en smalle vormgeving alle gelegenheid om reclame te maken. Bijvoorbeeld met de bedrijfsnaam en de naam van de website erop vermeld. Of met de contactgegevens net als met het bezoekadres. Zo is het ook mogelijk om het logo van je bedrijf in het klein erop af te drukken. Wat dat betreft zijn er wellicht meer mogelijkheden dan je nu denkt. Bovendien is er ook rekening met de kleur van de pennen te houden die je kan laten aansluiten op de kleuren van je bedrijf.

Kies wel voor kwaliteit

Wil je pennen weggeven als relatiegeschenk dan is het wel raadzaam om met de kwaliteit rekening te houden. Een pen van een goede kwaliteit gaat namelijk veel langer mee, zodat je ook veel langer reclame maakt. Overigens is het ook mogelijk om voor pure kwaliteit te gaan en speciale pennen als relatiegeschenk weg te geven. Denk daarbij aan een cadeau in de vorm van een chique vulpen.

Lees ook: Cadeautjes voor je zakelijke relaties en klanten

Mijnzzp.nl