Team Mijnzzp

Cadeautjes zakelijke klanten

Cadeautjes doen het altijd goed, want iedereen vindt het leuk om een attentie te ontvangen. Dat geldt niet alleen voor consumenten, maar eveneens voor zakelijke klanten. Het is echter wel zo dat cadeautjes in de vorm van bijvoorbeeld relatiegeschenken niet altijd even onderscheidend zijn. Denk maar aan pennen of aanstekers die iedereen wel eens heeft ontvangen. Wil je echt indruk maken met een cadeautje voor je relaties dan zijn er twee aandachtspunten. Je kiest het beste een geschenk dat afgestemd is op de betreffende relatie én persoonlijk is.

Cadeautjes afgestemd op je relaties

Een cadeautje is een blijk van waardering, maar je maakt pas echt indruk als het geschenk op de situatie van je relatie is afgestemd. Heb je een winkel dan kan je op basis van de aankoop van een klant bijvoorbeeld een passend geschenk cadeau geven. Bijvoorbeeld als de klant zonnebrandcrème koopt en je dan een strandbal als cadeautje weggeeft. Zo kan je dat ook doen als een klant een strandvakantie bij je boekt.

Heb je een vaste klantenkring dan ken je de klanten vast ook goed en dan kan je de keuze voor een cadeautje daarop afstemmen. Bijvoorbeeld als je financieel adviseur bent en bij de klant thuiskomt en weet dat je klant van boeken lezen houdt. Dan is het leuk om eens een boekenbon cadeau te geven als er een dienst wordt afgenomen. Heeft een klant net een kindje gekregen? Dan stuur je even een bloemetje als felicitatie.

Maak het persoonlijk

Er zijn allerlei kleine cadeautjes die geschikt zijn om aan je zakelijke relaties en klanten weg te geven. Door het geschenk een persoonlijk karakter mee te geven, maak je nog meer indruk en is de waardering bij de ontvanger nog groter. Het persoonlijk maken van een cadeautje kan bijvoorbeeld door de naam van je zakelijke relatie of klant in een geschenk te laten graveren of erop te laten bedrukken. Zo zijn er allerlei creatieve manieren om te laten zien dat je jouw zakelijke relaties en klanten waardeert. Het hoeft bovendien niet eens veel te kosten en als je kosten maakt, kan je deze als zakelijke kosten aftrekken.

Mijnzzp.nl