Team Mijnzzp

Influencer marketing

Influencer marketing wordt voor bedrijven steeds belangrijker. Met deze moderne vorm van marketing bereik je de doelgroep effectief en helpt de overtuigingskracht van de influencer mee om te groeien. Influencer marketing heeft veel potentie, maar om er alles uit te halen is de juiste match een vereiste. Er zijn tegenwoordig verschillende manieren van samenwerking mogelijk wanneer we het hebben over influencer marketing. Denk bijvoorbeeld ook aan het inzetten van bekende Youtubers. Niet alle bedrijven vinden dat even makkelijk, en daarom lees je hier hoe je effectief samenwerkt met bloggers.

Inhoudsopgave
Wat is influencer marketing?
Samenwerken met bloggers
De juiste websites voor contentmarketing vinden
Bloggers die willen samenwerken

Wat is influencer marketing?

Een influencer is iemand die gebruikmaakt van een online platform met veel volgers. Een blogger met een ruim aantal lezers is dus een influencer, maar een Instagrammer met veel volgers of een YouTuber met veel abonnees is ook een influencer. Bij influencer marketing werken een influencer en een bedrijf samen. De influencer promoot het product van het bedrijf onder zijn of haar volgens en ontvangt in ruil een compensatie. Gaat het om een barter deal, dan promoot de influencer in ruil voor een product of dienst. Als de influencer in opdracht van het bedrijf gesponsorde content maakt, wordt er van tevoren een tarief afgesproken.

Samenwerken met bloggers

Een samenwerking met een blogger biedt verschillende voordelen: je krijgt bijvoorbeeld meer naamsbekendheid en lezers klikken makkelijk door naar jouw website. Er zijn ook technisch voordelen, zoals het versterken van je SEO door middel van linkbuilding. Wanneer je een samenwerking met een blogger aangaat is het belangrijk om de juiste blogger te selecteren en duidelijke afspraken te maken. Om te beginnen valt of staat een succesvolle samenwerking bij het kiezen van een blogger met de juiste doelgroep. Kies daarom altijd een blogger die schrijft over onderwerpen die bij jouw bedrijf passen. Je hebt dan meer zekerheid dat de lezers van de blog al geïnteresseerd zijn in het onderwerp, en dat is precies waar de kracht van influencer marketing ligt.

Minstens net zo belangrijk zijn de afspraken die je met de blogger maakt. Hoe lang moet het artikel minstens zijn, welke links gebruik je? Hoe lang blijft het artikel online staan? Al deze zaken hebben invloed op de autoriteit en uiteindelijke waarde van het artikel. Zorg er dus met duidelijke afspraken voor dat er geen verwarring kan ontstaan over de eisen aan de content.

De juiste websites voor contentmarketing vinden

Als je op zoek gaat naar websites en bloggers om mee samen te werken, is de domeinwaarde een punt waar je op let. De hoogste domeinwaarde is niet altijd de beste keuze: een linkprofiel met een gezonde mix van wisselende domeinwaardes is voor zoekmachines juist heel waardevol. Relevantie blijft op de eerste plaats staan. Domeinwaarde speelt een rol in de waarde, maar het is belangrijker dat de onderwerpen van de website aansluiten op jouw product of dienst. Er moet overeenstemming tussen de lezers en jouw doelgroep zijn. Als een website met een business-to-consumer doelgroep bijvoorbeeld een business-to-business product promoot, is de kans groot dat de samenwerking niet erg effectief zal zijn.

Kortom: zoek altijd naar samenwerking waarbij de doelgroep en onderwerpen kloppen. De zoekmachine resultaten én doelgroep effectiviteit worden allebei beter van een goede match!

Bloggers die willen samenwerken

De meeste bloggers zijn bereid en vinden het zelfs leuk om een samenwerking aan te gaan. Houd er wel rekening mee dat daar een vergoeding tegenover staat. Wat die vergoeding precies is, hangt af van het type samenwerking, het aantal unieke bezoekers en de domeinautoriteit. Onderhandelen is mogelijk, maar verlies de waarde van het platform niet uit het oog. Met een leuk voorstel kun je ver komen!

Lees ook ons artikel: Geld verdienen met bloggen: zo werkt het

Mijnzzp.nl