Team Mijnzzp

Voor ondernemers is het tegenwoordig belangrijker dan ooit om online zichtbaar te zijn. Een website is hiervoor een uitstekende manier. Een eigen website geeft je onderneming een professionele uitstraling en zorgt ervoor dat je online vindbaar bent. Als ondernemer heb je tegenwoordig dus eigenlijk geen keuze meer: een website is meestal noodzakelijk. Maar hoe zorg je ervoor dat je website optimaal werkt? Hoe zorg je ervoor dat bezoekers ook echt converteren naar klanten?

Als ondernemer heb je meestal een eigen website nodig. Een goede website zorgt er namelijk voor dat je online vindbaar bent, een professionele uitstraling hebt en bezoekers gemakkelijk kunnen converteren naar klanten. Let goed op bij het maken van je website, want een goede website is meestal cruciaal voor het succes van je onderneming. Bij het maken en inrichten van je eigen website moet je vooral nadenken over het doel van de website. Wat wil je bereiken met de website? Wil je online verkopen, of alleen informatie delen?

Inhoudsopgave
Website dienstverlenende zzp'er
Doelstelling website
Website maken: zelf doen of uitbesteden?

Website dienstverlenende zzp'er

Voor de meeste dienstverlenende zzp'ers is het vooral belangrijk om informatie te delen over hun dienst. Je website is dan vooral een online visitekaartje, en het is niet nodig om veel extra functies toe te voegen. Als je echter online wilt verkopen, is het wel belangrijk om je website optimaal in te richten. Denk hierbij aan zoekmachineoptimalisatie, een gebruiksvriendelijke bestelprocedure en een duidelijke productpagina. Voor dienstverlenende zzp'ers is het juist weer belangrijk om reviews op te nemen op hun website, om zo te laten zien dat ze deskundig zijn.

Doelstelling website

Als ondernemer is het dus belangrijk om goed na te denken over de doelstelling van je website. Een eigen website geeft je onderneming in ieder geval een professionele uitstraling en zorgt ervoor dat je online vindbaar bent. Daarnaast kun je met een eigen website veel meer informatie delen dan bijvoorbeeld alleen met een LinkedIn pagina. Het zelf maken van een eenvoudige website is tegenwoordig eenvoudiger dan ooit, dus er is geen enkele reden meer om geen eigen website te hebben.

Website maken: zelf doen of uitbesteden?

Heb je als ondernemer de ambitie om online te gaan verkopen of veel bezoekers naar je website te trekken, dan is het verstandig om professionele hulp in te schakelen. Een goede website kan namelijk het verschil maken voor je onderneming. Wanneer je een website laat maken door een professional, ben je verzekerd van een website die optimaal werkt en die precies voldoet aan jouw wensen. Bovendien hoef je zelf niet veel kennis te hebben van webdesign, linkbuilding of zoekmachineoptimalisatie, want dat regelt de professional voor je.

Het laten maken van een professionele website is dus echt de beste keuze als je online succesvol wilt zijn. Wanneer het alleen gaat om basisinformatie, is het vaak wel mogelijk om zelf een website te maken. Er zijn tegenwoordig diverse online tools die je hierbij kunnen helpen, zoals WordPress. Met WordPress kun je eenvoudig een mooie website maken, zonder dat je veel kennis van webdesign hoeft te hebben. Wel is het belangrijk om eerst te leren te werken met het systeem, voordat je aan de slag gaat met het maken van een website.

Mijnzzp.nl