Team Mijnzzp

Zakelijke website

Begin je een bedrijf dan is het belangrijk om meteen goed van start te gaan met een eigen zakelijke website. Dat is een van de onderdelen om op een professionele manier voor de dag te komen. Het vergroot het vertrouwen bij je doelgroep als er sprake is van een zakelijke website. Het zelf maken van een website is ook als zzp'er mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een eenvoudige WordPress website. Een beetje handige ondernemer kan prima zelf een website maken. Vanzelfsprekend kun je ook iemand inhuren voor het maken van je website. Maak in ieder geval ook gebruik van onderstaande handige tips.

Domeinnaam en bedrijfsnaam

Je bedrijfsnaam is te gebruiken als domeinnaam om de herkenbaarheid van je bedrijf te vergroten. Het hoeft echter niet altijd zo te zijn dat je bedrijfsnaam ook de domeinnaam van je zakelijke website is. Bovendien komt het regelmatig voor dat domeinnamen die je in gedachten hebt al bezet zijn. Zorg, als je de bedrijfsnaam niet gebruikt dat de domeinnaam kort en krachtig is, zodat deze goed is te onthouden. Kies in ieder geval niet voor een lastige domeinnaam als zzp'er.

Doelgroep vaststellen

Het is aan te raden om eerst de doelgroep in kaart te brengen alvorens je de zakelijke website maakt. Zo heb je de mogelijkheid om de inhoud en het design van je zakelijke website zo goed mogelijk op je doelgroep af te stemmen. Breng de doelgroep in kaart op basis van kenmerken, zoals leeftijd, hobby’s, verwachtingen, inkomen en geslacht. Zonder duidelijke doelgroep is het eigenlijk niet mogelijk om gerichte content te maken.

Content en SEO

Het is uiteraard van belang om je zakelijke website met doelgerichte content te vullen. De content dien je daarbij te optimaliseren voor de zoekmachine (SEO). Daarmee is je bedrijfswebsite sneller zichtbaar en gemakkelijk vindbaar voor je doelgroep. Bij SEO is het belangrijk dat je zakelijke website uitgroeit tot autoriteit. Dat duurt even, maar er zijn meerdere manieren om dat te realiseren.

Maak bijvoorbeeld interessante blogs met veel nuttige informatie, zoals over de achtergrond van een product. Of creëer instructiefilmpjes die je ook deelt op social media. Het is belangrijk om regelmatig nieuwe content te maken voor je zakelijke website. Dit hoeft overigens geen lang verhaal te zijn. Een regelmatige korte update kan voor sommige ondernemers al voldoende zijn.

Search Engine Advertising voor sneller resultaat

Het proces van SEO is doorlopend en je staat niet van de ene op de andere dag hoog in Google. Er zijn manieren om sneller meer bezoek naar je zakelijke website te krijgen. Bijvoorbeeld door SEA toe te passen, waarbij je in de zoekmachine gaat adverteren. Dan val je op en trek je op basis van zoekwoorden je doelgroep op een doelgerichte manier aan. Dit is de snelste manier om extra bezoekers aan te trekken.

Mijnzzp.nl