Team Mijnzzp

Website

Bij het starten van een bedrijf laat je waarschijnlijk ook een website maken of je gaat er zelf mee aan de slag. Je wilt dan dat je website natuurlijk zo snel mogelijk zichtbaar is in de zoekmachine van Google. Mocht dat niet het geval zijn, dan kunnen er verschillende redenen aan ten grondslag liggen waarom je website op Google (nog) niet vindbaar is. Het is belangrijk om deze mogelijke problemen actief aan te pakken, omdat de problemen meestal niet vanzelf opgelost worden. Voor het vindbaar maken van je website zul je dus actie moeten ondernemen.

Inhoudsopgave
1. Nog niet lang online
2. Niet aan Google laten weten dat je online bent
3. Geen indexering van pagina’s
4. Spamwebsite
5. Wel vindbaar, maar niet hoog in de zoekmachine

1. Nog niet lang online

Als je de website online hebt gezet dan wil je zo snel mogelijk kijken of deze vindbaar is via Google. Het komt voor dat het even duurt voordat je website is opgenomen door Google. De robots van deze zoekmachinegigant crawlen iedere dag miljoenen sites door en het kan tijd kosten voordat je website aan de beurt is. Doorgaans is dat binnen een paar dagen wel het geval.

2. Niet aan Google laten weten dat je online bent

Je kan het initiatief nemen om Google te laten weten dat je website live staat. Dat is mogelijk door je website bij Google Search Console aan te melden. Je voegt de URL van je website dan handmatig toe.

3. Geen indexering van pagina’s

Er bestaat een kans dat de pagina’s van je website niet door Google worden geïndexeerd. Dat betekent dat de betreffende pagina’s nog niet zijn opgemerkt. Het kan zijn dat er in de pagina een code is opgenomen die aangeeft dat je de pagina niet wilt laten indexeren. Bijvoorbeeld de code noindex, nofollow in de bron. Dat betekent dus dat Google dat ook niet doet.

4. Spamwebsite

Er kan nog een reden zijn waarom je website op Google niet vindbaar is. Bijvoorbeeld als Google van mening is dat je website als spamwebsite is aan te merken. Check Google Search Console voor de zekerheid of er wat aan de hand is.

5. Wel vindbaar, maar niet hoog in de zoekmachine

Het komt vaker voor dat websites wel vindbaar zijn in Google nadat deze live zijn gezet, maar dat je de website niet hoog in de zoekresultaten van de zoekmachine terugziet. Dat kan als je bijvoorbeeld weinig inhoud hebt toegevoegd, zoekwoorden ontbreken, flash gebruikt en geen backlinks hebt.

Ook is het erg belangrijk om op de juiste manier zoekmachine optimalisatie toe te passen. Zoekmachine optimalisatie heeft in het kort betrekking op verschillende handelingen en technieken om je website beter te laten indexeren. In veel gevallen zijn er meerdere belangrijke punten die van toepassing zijn.

Mijnzzp.nl