Team Mijnzzp

Aan je website werken

Heb je een website waar je regelmatig een nieuwe webpagina aan toevoegt? Bijvoorbeeld een wekelijkse blog, nieuwsartikel of achtergrondinformatie? Laat deze nieuwe webpagina’s dan sneller indexeren door Google om in de zoekmachine vindbaar te zijn. Er zijn een aantal tips die ervoor zorgen dat nieuwe webpagina’s sneller door Google te indexeren zijn. Maak bijvoorbeeld gebruik van Google Search Console en creëer een sitemap. Volg je deze tips voor een snelle indexatie van Google dan hoef je niet weken te wachten tot je nieuwste blog vindbaar is. Er is een grote kans dat je het artikel al binnen een paar uur in de resultaten van de zoekmachine terugziet.

Inhoudsopgave
Google Search Console
Een XML-sitemap is goed voor SEO

Google Search Console

Google Search Console voorziet in de mogelijkheid om een enkele URL aan te melden. Je bevestigt met het invoeren van de URL van je nieuwste blog dat Google je site kan crawlen. Heb je in één keer meerdere nieuwe pagina’s aan je website toegevoegd dan voer je al deze URL's in. Je hoeft hiervoor alleen maar een account bij Google Search Console aan te maken. Mocht je al een Google-account hebben dan is de aanmelding gemakkelijk door een koppeling te realiseren. Er is overigens wel een limiet van toepassing voor het aantal nieuwe webpagina’s dat je maandelijks kan aanmelden.

Een XML-sitemap is goed voor SEO

Het toevoegen van een sitemap aan je website is om meerdere redenen aan te raden. Je kan de sitemap zien als een zoekmachinevriendelijke variant van de website. Een sitemap bestaat uit een overzicht met alle webpagina’s. Dus niet alleen de pagina’s van het hoofdmenu, maar ook van alle submenu’s, categorieën, blogs, producten, kennisbankartikelen en andere pagina’s. De spiders van de zoekmachine kunnen gemakkelijk de weg vinden als je een overzichtelijke structuur aanbiedt, zoals in een sitemap. Als je een sitemap gaat maken, vergeet dan ook niet om deze specifieke URL aan te melden bij Google Search Console. Zo is deze URL net als elke webpagina die nog komt sneller door Google te indexeren. Verder is het aan te raden om links naar de nieuwe artikelen te vermelden op je social media kanalen. Ook dit draagt bij aan een snelle indexatie door Google.

Mijnzzp.nl