Team Mijnzzp

Google Search Console

Als je een website hebt als zzp'er is het belangrijk dat deze vindbaar is, omdat je daarmee klanten binnenhaalt. Google Search Console is een gratis dienst om je website bij te houden in de zoekresultaten van de zoekmachine. Ook biedt de tool de mogelijkheid om eventuele problemen aangaande de aanwezigheid van de website in de zoekresultaten op te lossen. Het is niet nodig om je website voor deze service specifiek aan te melden om in de zoekresultaten te komen. Het is wel aan te raden om dat te doen, want zo krijg je een inkijkje in de manier waarop Google tegen je website aan kijkt. Daarmee zijn de prestaties van je website te optimaliseren.

Vindbaarheid en crawlen

Er zijn verschillende soorten rapporten beschikbaar voor het verkrijgen van inzicht en verbeterpunten. Zo biedt Google Search Console de mogelijkheid om bevestigd te krijgen dat je website vindbaar is voor Google. Daarbij krijg je als het goed is ook de bevestiging dat de robots van Google je website kunnen crawlen. Google Search Console is een handig en vooral nuttig programma dat je veel extra inzicht kan geven. Het is dan ook raadzaam om hiervan gebruik te maken.

Problemen indexering oplossen

Het kan voorkomen dat er sprake is van een indexeringsprobleem van je website. In dat geval geeft het rapport daar duidelijkheid over en is het mogelijk een aanvraag voor een nieuwe indexering aan te vragen. Bijvoorbeeld als je nieuwe content hebt geplaatst op je website en je wilt dat deze geïndexeerd wordt. Naast problemen met indexering krijg je met Google Search Console ook een melding als er sprake is van spam of andere problemen met je website.

Inzicht in verkeersgegevens

Google Search Console biedt bovendien de gelegenheid om inzicht te krijgen in verkeersgegevens. Zo kan je zien wat het aantal keer is dat je website op Google Zoeken wordt weergegeven en welke zoekopdrachten daarvoor gebruikt zijn. Ook kom je erachter hoe vaak gebruikers voor de betreffende zoekopdrachten doorklikken.

Backlinkprofiel bekijken

In het kader van het optimaliseren van je website voor de zoekmachine is het belangrijk te weten welke websites naar jouw website verwijzen. Het is van belang om te zorgen dat je backlinks krijgt naar je website om hoger in de resultaten te komen. Ook is het verstandig om zoekmachine optimalisatie toe te passen. Met alleen het binnenhalen van backlinks zal de autoriteit meestal niet toenemen. De autoriteit van je website is van veel meer belangrijke punten afhankelijk.

Lees ook: Wat te doen als cookies verdwijnen?

Mijnzzp.nl