Team Mijnzzp

Hoger in Google komen

Heb je als ondernemer een website dan wil je dat deze zo goed mogelijk scoort in Google. Dan komen er namelijk meer klanten naar je website en verkoop je meer producten of diensten. Er zijn meerdere manieren om stapje voor stapje hoger in Google te komen, waarbij een aantal aandachtspunten van belang zijn. Check de onderstaande technische elementen en verbeter deze indien nodig om stapje voor stapje een hogere positie in de zoekmachine te bereiken.

Inhoudsopgave
Mobile Friendly
Structuur van je website
Structuur van de URL’s
Snelheid van je website
Veiligheid

Mobile Friendly

Heb je er rekening mee gehouden dat je website er op een mobiel apparaat anders uitziet? Het is belangrijk dat je website mobielvriendelijk is ontworpen om optimaal te functioneren op smartphones en tablets. De meeste mensen maken van de smartphone gebruik om een zoekopdracht in te voeren.

Structuur van je website

Hoe zit het met de structuur van je website? Is de structuur wel duidelijk en overzichtelijk voor bezoekers? Zorg ervoor dat er een duidelijk menu is met verschillende categorieën en onderliggende pagina’s. Dit maakt het gemakkelijk voor je bezoekers om te navigeren naar de pagina met relevante inhoud. Het is bovendien handig voor de zoekmachine. Een goede structuur maakt het ook voor de robots gemakkelijker je website te doorzoeken en te begrijpen.

Structuur van de URL’s

Het is een klein detail, maar heeft een grote invloed op de herkenbaarheid voor de zoekmachine. De structuur van de URL’s moet goed zijn. Een URL is in feite een korte beschrijving van de inhoud van de webpagina. Maak daarom bij een combinatie van meerdere woorden in de URL gebruik van een tussenstreepje. Het is verder handig om de verschillende webpagina’s onderling met elkaar te linken.

Snelheid van je website

De snelheid van je website is van belang. Bezoekers hebben geen geduld om langer dan een paar seconden te wachten tot een webpagina is geladen. Daarom is het aan te raden om te checken wat de laadtijd is van je website. Dit is niet alleen goed voor het aantrekken van meer bezoekers, maar ook voor SEO.

Veiligheid

Controleer of je website over een geldig SSL-certificaat beschikt en dat er sprake is van een HTTPS toepassing.

Mijnzzp.nl