Team Mijnzzp

Makelaar vastgoed

Potentiële klanten die jouw website in de zoekmachine vinden, verwachten dat je website het goed doet. Dat geldt eveneens voor bezoekers die via een ander kanaal op je website komen. Een te trage laadtijd leidt er gegarandeerd toe dat er mensen afhaken. Dat wil je niet. Als gebruikers op je website willen navigeren, geldt dat eveneens. Reageert je website te traag dan verdwijnen de bezoekers net zo snel als ze zijn gekomen. Dat betekent simpelweg dat je een potentiële klant misloopt. Daarom is het aan te raden om na te gaan of je website snel genoeg is. Als dat niet het geval is, verhoog je de snelheid van je website. Hoe je dat doet komt hier aan bod. Overigens is het mogelijk om de snelheid van je website te meten met een tool als Google PageSpeed Insights.

Controleer de afbeeldingen

Als je een trage website hebt dan bestaat de mogelijkheid dat de afbeeldingen die je gebruikt te groot zijn. Een simpele manier om de snelheid van je website te verhogen is door deze afbeeldingen kleiner te maken. Het is natuurlijk mooi als je grote afbeeldingen hebt, maar er is dan wel vaak sprake van een vertragende werking. Het aanpassen van de pixels leidt tot het sneller laden van je website.

Verwijder plug-ins die overbodig zijn

Heb je een CMS website, zoals WordPress? In dat geval is het mogelijk dat je te veel plug-ins gebruikt. Er zijn duizenden plug-ins beschikbaar, maar die heb je echt niet allemaal nodig. Overbodige plug-ins zorgen net als extensies ervoor dat de snelheid van je website vermindert. Loop daarom de plug-ins na in het content management systeem en verwijder degene die je niet echt nodig hebt.

Gebruik een goed hostingpakket

Er is nog een optie om de snelheid van je website te verhogen en dat is door voor een goed hostingpakket te kiezen. Bijvoorbeeld voor cloud VPS, waarbij je de serverruimte niet deelt met anderen. Bij shared webhosting is er namelijk sprake van een server die niet alleen jouw website online houdt, maar ook websites van anderen.

Mijnzzp.nl