Team Mijnzzp

Makelaar vastgoed

Potentiële klanten die jouw website in de zoekmachine vinden, verwachten dat je website het goed doet. Dat geldt eveneens voor bezoekers die via een ander kanaal op je website komen. Een te trage laadtijd leidt er gegarandeerd toe dat er mensen afhaken. Dat wil je niet. Als gebruikers op je website willen navigeren, geldt dat eveneens. Reageert je website te traag dan verdwijnen de bezoekers net zo snel als ze zijn gekomen. Dat betekent simpelweg dat je een potentiële klant misloopt. Daarom is het aan te raden om na te gaan of je website snel genoeg is. Als dat niet het geval is, verhoog je de snelheid van je website. Hoe je dat doet, komt hier aan bod. Overigens is het mogelijk om de snelheid van je website te meten met een tool als Google PageSpeed Insights.

Inhoudsopgave
Controleer de afbeeldingen
Verwijder plug-ins die overbodig zijn
Gebruik een goed hostingpakket
De snelheid van je website is belangrijk
Trage responstijden van de server

Controleer de afbeeldingen

Als je een trage website hebt dan bestaat de mogelijkheid dat de afbeeldingen die je gebruikt te groot zijn. Een simpele manier om de snelheid van je website te verhogen is door deze afbeeldingen kleiner te maken. Het is natuurlijk mooi als je grote afbeeldingen hebt, maar er is dan wel vaak sprake van een vertragende werking. Het aanpassen van de pixels leidt tot het sneller laden van je website. Zorg er overigens ook voor dat de foto's geschikt zijn voor mobiele apparaten. Dit is weer belangrijk voor de gebruikerservaring van je website. Het automatisch verkleinen van foto's kan bijvoorbeeld met het programma Image Resizer for Windows.

Verwijder plug-ins die overbodig zijn

Online app gebruikenHeb je een CMS-website, zoals WordPress? In dat geval is het mogelijk dat je te veel plug-ins gebruikt. Er zijn duizenden plug-ins beschikbaar, maar die heb je zeker niet allemaal nodig. Overbodige plug-ins zorgen net als extensies ervoor dat de snelheid van je website vermindert. Loop daarom de plug-ins na in het contentmanagementsysteem en verwijder degene die je niet echt nodig hebt. Het is belangrijk om je website zoveel mogelijk schoon te houden.

Gebruik een goed hostingpakket

Er is nog een optie om de snelheid van je website te verhogen en dat is door voor een goed hostingpakket te kiezen. Bijvoorbeeld voor cloud VPS, waarbij je de serverruimte niet deelt met anderen. Bij shared webhosting is er namelijk sprake van een server die niet alleen jouw website online houdt, maar ook websites van anderen. Vooral wanneer je over een belangrijke website beschikt, dan is het belangrijk om niet te bezuinigen op de hosting.

De snelheid van je website is belangrijk

Hoe snel je website laadt, bepaalt voor een groot deel hoe goed je website zal scoren in de zoekmachines. De laadtijd van je website is dan ook extreem belangrijk. Hoe sneller je website is, hoe beter je website zal scoren binnen de zoekmachines. Er zijn verschillende redenen waardoor je website soms langzamer wordt, bijvoorbeeld als er te grote afbeeldingen op staan of als de code niet goed is. Het is in dat geval van belang om je website te versnellen door het aanpassen van verkeerde elementen zoals afbeeldingen. Een snelle website zal er meestal direct voor zorgen dat je binnen de zoekresultaten zal stijgen. Het gebruik maken van verschillende online tools om dit controleren is raadzaam. Het is namelijk geen geheim dat na een laadtijd van 2 seconden de meeste bezoekers als zijn afgehaakt.

Trage responstijden van de server

WebsiteWanneer je een professionele website sneller wilt maken, dan is het slim om gebruik te maken van een content delivery network. Een content delivery network (CDN) maakt het mogelijk om de afstand tot de gebruikers te verkleinen. Hierdoor zal je website sneller worden en haken bezoekers minder snel af. Voor commerciële websites kan dit van groot belang zijn. CDN zorgt ervoor dat de laadsnelheid en de browser sneller worden. Vooral de laadsnelheid van de website zal over het algemeen fors verbeteren waardoor je bezoekers niet afhaken. Een hoge bounce rate met je website moet voorkomen worden en dit heeft direct te maken met de laadtijd van de website.

Mijnzzp.nl