Team Mijnzzp

Bounce

Een hoge bouncepercentage kan erg vervelend zijn. Het betekent namelijk dat veel bezoekers je website niet bekijken voordat ze vertrekken. Dit is natuurlijk erg jammer, want je hebt dan al die moeite voor niks gedaan. Toch is het niet zo dat een hoog bouncepercentage altijd erg is. Het hangt namelijk ook af van de doelstellingen die je voor je website hebt opgesteld. Over het algemeen hebben de meeste websites een bouncepercentage van tussen de 40 en 60 procent. Dit is niet erg, want het betekent dat er nog steeds genoeg mensen zijn die je website bekijken en waarschijnlijk ook iets kopen of aanvragen.

Inhoudsopgave
Bouncepercentage
Bezoekers haken snel af
Bouncepercentage van 60 procent of hoger
Wat te doen met een hoog bouncepercentage?

Bouncepercentage

Hoe weet je nu of je bouncepercentage hoog is of niet? Dit hangt af van je doelstellingen, maar over het algemeen geldt: hoe lager het percentage, hoe beter. Als je bijvoorbeeld een blog hebt en je wilt dat mensen deze lezen, dan is een hogere bouncepercentage wel vervelend. Dit betekent namelijk dat mensen je blog snel verlaten en er dus weinig interesse is in wat je te bieden hebt. Het kan echter ook zijn dat bezoekers op een later moment je blog weer bekijken. In dit geval is het niet erg als ze direct vertrekken, want het kan betekenen dat ze je blog later nog eens lezen.

Bezoekers haken snel af

Mensen zijn vluchtig en snel afgeleid. Het is dus niet erg als er bezoekers zijn die je website verlaten voordat ze alles hebben gelezen. Dit is normaal en het hoort bij het gebruik van internet. Wel is het vervelend als je website zo ontworpen is dat mensen snel afhaken. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als je webpagina’s niet goed werken of als de lay-out niet aantrekkelijk is. In dit geval is het belangrijk om je website te verbeteren, zodat mensen langer blijven en echt interesse krijgen in wat je te bieden hebt. Hiervoor kun je het beste verschillende testpagina's aanmaken. Op deze manier kun je zien wat werkt en wat niet.

Bouncepercentage van 60 procent of hoger

Zoals eerder aangegeven is het niet erg als je bouncepercentage hoog is. Dit is normaal en betekent dat er nog steeds mensen zijn die je website blijven bekijken. Wel kan het verstandig zijn om te kijken waarom sommige bezoekers snel afhaken. Bij een bouncepercentage van 60 procent of hoger is het namelijk belangrijk om na te gaan waarom bezoekers je website verlaten en wie de bezoekers precies zijn. Een bouncepercentage van 60 procent of hoger hoeft niet in te houden dat er iets mis is met je website. Het kan ook betekenen dat je veel terugkerende bezoekers hebt. In dit geval is het niet erg als ze snel afhaken, want ze komen later toch wel weer terug. Maak in ieder geval gebruik van Google Analytics om te zien wie je bezoekers zijn en waarom ze snel afhaken.

Wat te doen met een hoog bouncepercentage?

Als je constateert dat je bouncepercentage erg hoog is, dan is het belangrijk om na te gaan wat de oorzaak hiervan is. Zoals eerder aangegeven kan dit verschillende redenen hebben. Het is daarom belangrijk om te kijken naar je website en te bepalen waarom mensen snel afhaken. Bekijk je website in ieder geval in verschillende browsers en op verschillende apparaten.

Mijnzzp.nl