Team Mijnzzp

Google analytics

Het is doorgaans voor de meeste bedrijven belangrijk om met een website goed vindbaar te zijn en hoog in Google te komen. Een hoge positie in Google maakt de vindbaarheid en zichtbaarheid van je bedrijf groter. Er is veel concurrentie voor de meeste bedrijven en dat maakt het voor een zzp'er vaak lastig om hoog in de zoekresultaten naar voren te komen. Het is echter ook maar de vraag of een hoge positie in Google nodig is. Dat hangt namelijk helemaal af van het type bedrijf en dienst of product dat je aanbiedt.

Zelf opdrachten zoeken

Het is niet altijd nodig om met de website van je eigen bedrijf hoog in de zoekresultaten te komen. Bijvoorbeeld als je als zzp'er een dienst aanbiedt, waarbij je zelf naar opdrachten voor werk zoekt. Er zijn voor freelancers allerlei opties om naar opdrachten te zoeken. Je bent dan niet afhankelijk van potentiële klanten die bij toeval een keer op je website terechtkomen. In dat geval hoef jij je niet druk te maken dat je website misschien niet zo hoog in Google staat. Het is wel belangrijk dat je een website hebt om naar door te verwijzen als je op opdrachten reageert.

Platform voor vraag en aanbod

Het is ook niet echt noodzakelijk om hoog in Google te komen als je gebruikmaakt van een platform voor vraag en aanbod. Denk daarbij maar aan schilders en stukadoors die hun diensten aanbieden op een klusplatform en waar klanten offertes kunnen aanvragen. Zo zijn er voor allerlei beroepsgroepen platforms beschikbaar waar vraag en aanbod bijeenkomen. Bijvoorbeeld ook voor financiële dienstverleners die voorzien in offertes als klanten een lening of een hypotheek willen aanvragen.

Alternatieven voor online zichtbaarheid

Uiteraard is het prima om je website zo hoog mogelijk in de zoekmachine te krijgen, maar er zijn ook alternatieven. Bijvoorbeeld door je bedrijf meer zichtbaar te laten zijn op social media, waar je een actieve rol speelt. Het is dan altijd mogelijk om via social media klanten naar je website te krijgen. Het is dus niet altijd nodig om je website hoog te laten scoren in de zoekmachines.

Mijnzzp.nl