Team Mijnzzp

Ketting

Linkbuilding is vandaag de dag belangrijker dan ooit. Waarom? Omdat linkbuilding bijdraagt aan het verbeteren van je positie in de zoekmachines op de voor jou belangrijke zoekwoorden. Linkbuilding draait niet om het verkrijgen van zoveel mogelijk links naar je website. Het draait juist om kwaliteit en afwisseling. Een goed linkprofiel moet meerwaarde hebben, relevant zijn én goede content bevatten. Gastbloggen en contentmarketing zijn dus echt van belang voor een goed linkprofiel.

Heb je voor jouw bedrijf wel oren naar kwalitatieve linkbuilding? Dan adviseren wij je om je linkbuilding uit te besteden. Kwalitatieve linkbuilding vraagt om tijd, kennis en ervaring. Tijd, kennis en ervaring die een online marketing bureau wel heeft, zodat jij jouw tijd in de groei van je eigen onderneming kunt stoppen.

Inhoudsopgave
Hoe werkt linkbuilding?
Wat is gastbloggen
De voordelen van linkbuilding
Wat zijn belangrijke websites voor linkbuilding?
Hoe belangrijk is linkbuilding eigenlijk?
Waarom linkbuilding uitbesteden?

Hoe werkt linkbuilding?

Linkbuilding is dus de populariteit van jouw website onder andere websites. Het aantal relevante backlinks naar jouw website bepaalt hoe populair je online bent. Vroeger bestond linkbuilding nog uit het kopen van pakketten en het ruilen van links. Tegenwoordig vindt Google de relevantie en kwaliteit veel belangrijker. Waarom staat jouw link op een bepaalde website? Wat is de connectie tussen beide websites?

Het is vaak lastig om een gelijkwaardige en relevante webmaster te vragen om een link. Een andere veelgebruikte manier van linkbuilding is contentmarketing. Vaak betreft dit het betalen voor het laten opnemen van een artikel op een website. Maar ook gastbloggen behoort tot de mogelijkheden. Maar wat is gastbloggen dan precies?

Wat is gastbloggen

Als gastblogger ga jij aan de slag met het schrijven van blogs, als gast op een website. Heb je bijvoorbeeld een schildersbedrijf, dan weet jij alles over schilderen, het belang van regelmatig onderhoud, etc. Hoe waardevol is het dan dat je bijvoorbeeld elke maand een artikel plaatst op een website die gerelateerd is aan de schildersbranche? Een branchewebsite bijvoorbeeld, of een website/webshop met schildersartikelen. In elk gastblog plaats jij dan weer een link naar jouw website met informatie die interessant is voor de bezoekers van de betreffende website. Een klassieke win-winsituatie dus.

De voordelen van linkbuilding

Wij zetten de belangrijkste voordelen van linkbuilding voor je op een rijtje:

  • Linkbuilding en dan met name contentmarketing is een krachtig middel voor een hoge positie in Google.
  • Backlinks die je eenmaal gekocht of verkregen hebt, blijven meestal jaren staan en dus jaren meerwaarde opleveren.
  • Een sterk en kwalitatief linkprofiel geeft je organisatie een duurzaam en onderscheidend vermogen.
  • Backlinks leveren ook referral bezoek aan je website op.

Wat zijn belangrijke websites voor linkbuilding?

Bij belangrijke websites wordt vaak automatisch gedacht aan websites met een hoge autoriteit. Maar dat hoeft niet per se waar te zijn. Relevantie van de betreffende website is namelijk minstens zo belangrijk. Er moet sprake zijn van een gezonde mix tussen relevante websites, websites met een hoge autoriteit en websites zoals startpagina’s en bedrijvengidsen.

Ben je lid van een branchevereniging? Heb je bepaalde keurmerken? Dit zijn eenvoudige instap websites om een link te verkrijgen. En je raadt het al, het verkrijgen van linkjes van een website met een hoge autoriteit is niet eenvoudig. Meestal moet je betalen.

Wanneer je besluit je linkbuilding uit te besteden, doet een online marketing bureau dit voor jou. Zij zorgen voor een gezond, divers linkprofiel. Zij zorgen ervoor dat jouw linkbuilding budget op de juiste manier geïnvesteerd en gespendeerd wordt.

Hoe belangrijk is linkbuilding eigenlijk?

Hoe belangrijk linkbuilding is, is afhankelijk van je doel. Wil je autoriteit opbouwen en veel bezoekers aantrekken? Dan is linkbuilding heel erg belangrijk. Zoals gezegd draagt linkbuilding namelijk voor een belangrijk deel bij aan de autoriteit van je website. Let er wel op dat er een verschil is tussen een no-follow link en do-follow link. Aan no-follow backlinks heb je voor je linkbuilding eigenlijk niets. No-follow links betekent letterlijk links die door Google niet gevolgd worden. En waar dus geen waarde aan toegekend wordt.

Waarom linkbuilding uitbesteden?

  1. Tijd: Als ondernemer heb je gebrek aan tijd om alles zelf te doen. De kwaliteit van jouw product of dienst mag niet lijden onder tijdrovende bijzaken zoals linkbuilding. En tijd is geld.

  2. Kennis: Een expert op het gebied van linkbuilding heeft een heleboel kennis in huis. Kennis die diegene kan inzetten voor jouw onderneming.

  3. Connecties: Een specialist heeft connecties als het aankomt op het uitbesteden van linkbuilding. Aangezien een specialist dagelijks bezig is met linkbuilding, heeft diegene vaak een hele database opgebouwd met interessante contacten.

  4. Creativiteit: Een expert is creatief. De combinatie van jij die alles over jouw onderneming en branche weet en de linkbuilding expert die goed is in zijn of haar vak, is goud waard. Het internet staat tegenwoordig bomvol, dus een beetje creativiteit is nooit weg.

Doe je nog niets op het gebied van linkbuilding? Dan wordt het dus de hoogste tijd om hier een start mee te maken. Linkbuilding is belangrijker dan ooit. Kwalitatieve linkbuilding vraagt om tijd, kennis en ervaring. Kies voor kwaliteit, besteed je linkbuilding uit.

Lees ook ons artikel: Linkbuilding voor bloggers: meer autoriteit opbouwen

Mijnzzp.nl