Team Mijnzzp

Fouten bij linkbuilding

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van de strategie voor zoekmachine optimalisatie, waarmee websites hoger in Google komen. Goede backlinks vormen namelijk een van de vele rankingfactoren. Het lijkt zo simpel om je eigen website op die van anderen te vermelden, maar de praktijk wijst anders uit. Om het linkprofiel voor je website te laten werken, is het dan ook van belang om de meest voorkomende fouten met linkbuilding te voorkomen.

Inhoudsopgave
1. Zoveel mogelijk overal backlinks realiseren
2. Rustig achteroverleunen
3. Links toevoegen op verkeerde websites
4. Beperkte variatie in links en anchors

Je denkt misschien dat de kwantiteit van het aantal backlinks belangrijk is om hoger in Google te komen. De kwaliteit van iedere link die naar je website verwijst, weegt echter veel zwaarder. Het is dus beter om een beperkt aantal kwalitatieve backlinks te hebben dan heel veel nietszeggende links van een slechte kwaliteit. Laat je ook niet verleiden door rechtstreeks links te ruilen, want dit voegt eveneens weinig waarde toe.

2. Rustig achteroverleunen

Het opbouwen van een linkprofiel kost veel tijd en energie. De links komen in de meeste gevallen niet automatisch tot stand. Rustig achteroverleunen en kijken wat er gebeurt, is dan ook een grote fout bij linkbuilding.

Een andere fout die veel gemaakt wordt bij linkbuilding is zomaar lukraak backlinks plaatsen op websites die er niet toe doen. Een website met een lage autoriteit die dient als link fabriek helpt jouw website niet om hoger in Google te komen. Dit geldt eveneens voor links op websites die totaal niet relevant zijn voor jouw bedrijf, product of dienst.

Er zijn nog meer fouten te noemen bij linkbuilding, zoals de beperktheid in variatie van het soort links en anchors. Mix backlinks bijvoorbeeld door deze vanaf social media platformen en websites te realiseren en varieer daar ook weer in. Bijvoorbeeld met links in blogs of in kennisbank artikelen op andere websites. De anchor is het woord of combinatie van woorden, waar je link aan is gekoppeld. Het komt vaak voor dat dezelfde anchor wordt gebruikt, maar het is veel beter om daarin eveneens te variëren. Op deze manier is het namelijk mogelijk om een gezond linkprofiel op te bouwen.

Mijnzzp.nl