Team Mijnzzp

SEO en linkbuilding

Wil je meer bezoekers naar je website trekken en daardoor meer omzet genereren? Dan is zoekmachineoptimalisatie (SEO) de juiste strategie voor jou! Een waardevolle aanvulling op je SEO-strategie is linkbuilding. Er zijn tegenwoordig veel ondernemers die gebruikmaken van de mogelijkheden die linkbuilding biedt. In dit artikel leggen we uit waarom linkbuilding een belangrijk onderdeel is van je SEO-strategie.

Linkbuilding is een belangrijke rankingfactor voor zoekmachines. Het zorgt ervoor dat je website hoger in de zoekresultaten komt te staan, waardoor je uiteindelijk meer bezoekers naar je website kunt trekken. Linkbuilding is echter niet alleen belangrijk voor zoekmachines, maar ook voor mensen. Een goede link naar je website zorgt ervoor dat mensen sneller op jouw website terechtkomen. En als ze eenmaal op je website zijn, is de kans groter dat ze ook daadwerkelijk iets bij je kopen.

Inhoudsopgave
Welke vormen van linkbuilding zijn er?
Waarom is linkbuilding zo belangrijk?
Hoe begin ik met linkbuilding?
Bovenaan in de zoekmachine met linkbuilding
Een sterk en natuurlijk linkprofiel opbouwen

Welke vormen van linkbuilding zijn er?

Wanneer je aan linkbuilding gaat doen, is het belangrijk om te weten welke vormen van linkbuilding er zijn. Er zijn namelijk verschillende manieren waarop je links naar je website kunt genereren. De vier meest voorkomende vormen van linkbuilding zijn:

  • Gastbloggen: Gastbloggen is een manier om met behulp van andere websites jouw website onder de aandacht te brengen. Je schrijft een blogpost voor een andere website en in ruil daarvoor krijg je een link naar je eigen website.
  • Artikel marketing: Artikel marketing is een soort gastbloggen, maar dan op een andere manier. Je schrijft namelijk geen blogpost, maar een artikel voor een andere website. In ruil daarvoor krijg je ook weer een link naar je eigen website. In de meeste gevallen zul je hiervoor een vergoeding moeten voldoen.
  • Linkruil: Linkruil is misschien wel de meest bekende vorm van linkbuilding. Je zoekt een andere website die qua onderwerp verwant is aan jouw website en vraagt of ze willen ruilen. Dit houdt in dat je een link naar hun website plaatst op jouw website en zij een link naar jouw website plaatsen.
  • Links verdienen: Wanneer je uitstekende content maakt, zullen mensen vanzelf naar jouw website linken. Dit noemen we ook wel ‘links verdienen’. Het is echter wel een tijdrovende manier van linkbuilding, omdat je eerst uitstekende content moet maken voordat je links gaat verdienen.

Waarom is linkbuilding zo belangrijk?

Zonder linkbuilding kan het opbouwen van voldoende autoriteit voor je website erg lastig zijn. Wanneer er namelijk weinig links naar je website zijn, heeft Google weinig reden om jouw website hoog in de zoekresultaten te laten verschijnen. Dit betekent dat je minder bezoekers naar je website zult krijgen en daardoor minder omzet zult genereren. Linkbuilding is dus een belangrijke rankingfactor voor zoekmachines én een effectieve manier om meer bezoekers naar je website te krijgen.

Hoe begin ik met linkbuilding?

Wanneer je aan linkbuilding wilt gaan doen, is het belangrijk om een strategie op te stellen. Een goede strategie helpt je namelijk om gericht te werk te gaan en ervoor te zorgen dat je zo snel mogelijk resultaten behaalt. Een linkbuilding strategie bestaat uit verschillende stappen, waaronder het opstellen van een lijst met geschikte websites, het contacteren van deze websites en het opvolgen van de linkbuilding campagne.

Het is belangrijk om te realiseren dat linkbuilding een tijdrovende activiteit is. Het is niet iets wat je even snel doet en dan klaar bent. Linkbuilding vraagt om een inspanning op de lange termijn. Wanneer je dit beseft, zul je merken dat je linkbuilding campagnes veel beter zullen verlopen en dat je uiteindelijk beter resultaat zult behalen.

Bovenaan in de zoekmachine met linkbuilding

In de meeste gevallen zal dit niet vanzelf gebeuren, maar met een goede linkbuilding strategie kun je wel enorme stappen maken. Linkbuilding is namelijk een van de meest effectieve manieren om jouw website hoger in de zoekresultaten te krijgen. Wel is het bij linkbuilding enorm belangrijk om voor kwaliteit te gaan. Dit heeft dus betrekking op websites die over een hoge autoriteit beschikken. Hoe hoger de autoriteit van een website, hoe groter het effect zal zijn op jouw website.

Een sterk en natuurlijk linkprofiel opbouwen

Wanneer je aan linkbuilding doet, is het belangrijk om een sterk en natuurlijk linkprofiel op te bouwen. Dit houdt in dat de links die naar jouw website leiden afkomstig moeten zijn van websites met een hoge autoriteit. Wanneer dit niet het geval is, zal Google jouw website minder snel hoog in de zoekresultaten plaatsen.

Het is ook belangrijk om voor spreiding te kiezen. Dit houdt in dat de links naar jouw website niet allemaal van dezelfde website afkomstig moeten zijn. Ook is het niet verstandig om veel links per maand toe te voegen. Dit komt niet natuurlijk over en kan ervoor zorgen dat Google jouw website afstraft. Het effectief verhogen van de autoriteit kan dus direct bijdragen aan een hogere omzet.

Mijnzzp.nl