Team Mijnzzp

Trust Flow website

Waarom is het zo belangrijk dat je website een hoge trust flow heeft? Een website met een lage trust flow kan zoekmachines afschrikken, terwijl de informatie op je website wel waardevol kan zijn. Hoewel het niet makkelijk is om de trust flow van je website te verhogen, kunnen we wel verschillende tips geven. In dit artikel lees je waarom het zo belangrijk is dat jouw website een hoge trust flow heeft, en wat er nodig is om deze te verhogen.

Inhoudsopgave
Wat is trust flow precies?
Waarom is de trust flow score belangrijk?
Wat is citation flow?
Hoge citation flow
Citation flow verhogen
Wat is belangrijker: hoge domain rating of een goede trust flow?
Heeft linkbuilding een effect op de trust flow?
Waarom is de trust flow van je website zo belangrijk?
Backlinks afwijzen
Is een sterke homepage voldoende?
Meer verwijzende websites krijgen

Wat is trust flow precies?

De trust flow is een cijfer tussen de 1 en 100 van het bedrijf Majestic. Het cijfer geeft aan hoeveel vertrouwen een domein of webpagina heeft op basis van de linkstructuur binnen de Google-index. De trust flow wordt berekend door te kijken naar wie en welke backlinks naar je website zijn opgenomen. Bij een goede trust flow is de kans groter dat je website hoger in de zoekresultaten van Google zal verschijnen.

Wanneer de trust flow van je website laag is, kan dit ervoor zorgen dat je website niet goed gevonden wordt door zoekmachines. Dit komt doordat websites met een lage trust flow minder waardevol worden geacht voor bezoekers. Zoekmachines willen dat bezoekers de beste en meest waardevolle informatie krijgen. Daarom worden websites met een lage trust flow niet of minder goed weergegeven in zoekmachines.

Daarnaast kan een website met een lage trust flow ook problemen opleveren voor jouw organisatie. Als je doelgroep denkt dat jouw website niet betrouwbaar is, zullen ze waarschijnlijk ook geen producten of diensten kopen van je organisatie. De Majestic trust flow maakt verder geen onderdeel uit van Google. Het moet gezien worden als losstaande vervanger voor Google PageRank. De Google PageRank bestaat inmiddels niet meer.

Waarom is de trust flow score belangrijk?

Een hoge trust flow is een belangrijke indicator dat je beschikt over autoriteit met je website. Hierdoor zul je ook beter scoren binnen de organische zoekresultaten. Een hogere trust flow maakt je website beter vindbaar en zorgt er ook voor dat externe websites eerder backlinks opnemen naar je website. Betrouwbare websites zijn meer geneigd om een backlink te plaatsen naar andere betrouwbare websites. Een hoge trust flow score kan veel extra verkeer opleveren. Zoals eerder omschreven maakt de Majestic flow metrics geen onderdeel uit van Google. Het moet dus gezien worden als belangrijke indicatie.

Wat is citation flow?

De citation flow heeft betrekking op het aantal backlinks naar een website. De citation flow heeft verder niks te maken met de kwaliteit van de backlinks. Wel is het zo dat heel veel backlinks iets vertellen over de populariteit van een domein. Een website krijgt namelijk niet zomaar veel backlinks. De citation flow geeft dus alleen aan hoeveel backlinks een domein heeft. De citation flow is samen met de domain authority een belangrijk onderdeel om de autoriteit van een domein te kunnen bepalen.

Hoge citation flow

Een hoge citation flow geeft aan dat de hoeveelheid links naar je website groot is. Een lage citation flow betekent dus dat er niet veel backlinks zijn. Wanneer de citation flow bestaat uit waardevolle verwijzende domeinen, dan zal de trust flow toenemen. Wanneer juist het aantal onbetrouwbare backlinks groot is, dan zal de trust flow dalen. Denk bijvoorbeeld aan websites die vooral linken ontvangen vanuit gratis startpagina's of andere directories.

Citation flow verhogen

De citation flow kun je eigenlijk alleen verhogen door aan kwalitatieve linkbuilding te doen. De inkomende backlinks moeten over autoriteit beschikken om jouw trust flow te doen laten toenemen. Let wel op dat alleen de citation flow niks aangeeft over de betrouwbaarheid van de backlinks. De trust flow en citation flow kunnen niet los van elkaar gezien worden. Alleen kwalitatieve relevante backlinks zijn goed voor de trust flow en citation flow.

Het aantal betrouwbare links zal de trust flow en citation flow van een domein verhogen. Op een andere manier kun je jouw trust flow eigenlijk niet vergroten. Tegenwoordig is er ook steeds vaker sprake van topical trust flow. De topical trust flow kijkt meer naar de koppeling tussen verschillende websites.

Wat is belangrijker: hoge domain rating of een goede trust flow?

In tegenstelling tot de domain authority is de trust flow van een domein veel moeilijker te beïnvloeden. In dat opzicht is de trust flow belangrijker dan de domain rating. Een website met een hoge domain authority kan namelijk ook een lage trust flow hebben. In dat geval zijn de inkomende backlinks meestal afkomstig van startpagina's.

Het binnenhalen van betrouwbare backlinks die kwaliteit doorgeven is namelijk veel moeilijker. Wikipedia linkt bijvoorbeeld niet zomaar naar een website. In dat geval moet het echt gaan om een betrouwbare website met waardevolle informatie. De DA verhogen van een domein maakt overigens wel een belangrijk onderdeel uit van de metrics.

Heeft linkbuilding een effect op de trust flow?

Linkbuilding heeft alleen zin wanneer het gaat om websites met een hoge positie. Door het verkrijgen van kwalitatieve links, zal de trust flow toenemen. Een site waarop veel kwaliteit binnenkomt, zal namelijk ook autoriteit doorgeven. Hierdoor zal de trust flow waarde hoger worden van je domein. Het aantal backlinks is minder belangrijk dan de kwaliteit van die links.

Goede websites nemen in de meeste gevallen niet zomaar een link op. In dat geval zul je meestal moeten betalen voor de inkomende backlinks. Een andere manier is het actief gastbloggen voor inkomende links. Een derde optie is het inbouwen van links in je content. Denk bijvoorbeeld aan een blogpost over jouw website, waarin voldoende relevante backlinks staan vermeld. Een goede interne linkstructuur kan enorm helpen wanneer we het hebben over de trust flow van je website.

Waarom is de trust flow van je website zo belangrijk?

De trust metrics zijn belangrijk omdat de meeste bedrijven juist op de trust flow letten van een website. Hoe hoger de trust metrics, des te hoger de autoriteit van een website is. Voor bloggers en andere sites kan dit heel erg belangrijk zijn om een samenwerking aan te gaan. Er zijn veel grote websites te bedenken die alleen met een betrouwbare website verbonden willen zijn. Dit soort websites ontvangen meestal veel verzoeken voor een backlink.

Een backlink kan schade toebrengen wanneer deze van een website afkomstig is die niet betrouwbaar is. In dat geval is het belangrijk om de backlink af te keuren met de Google Disavow Tool in Google Search Console. Schadelijke backlinks die naar een bepaalde URL verwijzen, kunnen de betrouwbaarheid van een website enorm verlagen. Zoals eerder aangegeven gaat het niet om het aantal backlinks. Het gaat om de kwaliteit van de links.

Is een sterke homepage voldoende?

Naast de homepage is het ook belangrijk om actief te linken naar achterliggende pagina's binnen je eigen website. Hierdoor krijgen ook andere pagina's een hogere waarde. Een goede interne linkstructuur opbouwen is ook belangrijk met betrekking tot zoekmachine optimalisatie.

Meer verwijzende websites krijgen

Meer verwijzende websites krijgen die naar je website linken, kan bijvoorbeeld door artikel marketing toe te passen. Schrijf goede artikelen en bied deze aan op verschillende websites. Daarnaast is het ook mogelijk om een gastblog te plaatsen of je content te delen via social media kanalen. Ook het inschakelen van goede influencers kan soms helpen.

Lees ook: Ken jij het begrip EAT score van Google

Mijnzzp.nl