Team Mijnzzp

Artikel marketing

Artikel marketing is een relatief nieuw concept dat wordt gezien als de 'nieuwe' manier van adverteren. Het principe ervan is heel simpel, je schrijft een artikel over wat je bedrijf doet en plaatst het op een andere website. Op die manier vergroot je het bereik van jouw website en zorg je voor meer naamsbekendheid bij potentiële klanten. Artikel marketing behoort tot de categorie content marketing en linkbuilding. Binnen een content marketing strategie heeft zoekmachine optimalisatie een belangrijke rol. Artikel marketing is vandaag de dag populair te noemen en is een handig hulpmiddel bij het opbouwen van meer online autoriteit.

Artikel marketing en domein autoriteit verhogen

Artikelmarketing werkt heel goed om je domein-autoriteit te verhogen. Je schrijft namelijk een artikel over wat jouw bedrijf doet en plaatst dit op een andere website. In het artikel staan meestal links naar jouw website. Door veel goede backlinks te verzamelen, zal je domein-autoriteit stijgen en komen er meer bezoekers op je website. Je kunt ook gebruikmaken van andere content marketing technieken zoals video's, infographics of whitepapers.

LinkbuildingOnder website-eigenaren is het verzamelen van kwalitatieve links een hot topic. Veel mensen geloven namelijk dat het een van de belangrijkste factoren is als het gaat om zoekmachine optimalisatie (SEO). Door veel kwalitatieve links naar je website te verzamelen, zal je website hoger in de zoekresultaten van Google komen te staan. Dit levert meer bezoekers op en dus meer omzet. Artikel marketing mag dan ook niet ontbreken binnen je seo strategie.

Werkt artikel marketing?

Wanneer je artikel marketing op de juiste manier toepast, dan werkt artikel marketing prima. Het is belangrijk om artikel marketing alleen toe te passen op kwalitatieve websites. Er zijn veel webmasters die beschikken over websites voor artikel marketing. Veel van deze website hebben in de ogen van de verschillende zoekmachines niet veel waarde. Deze website herken je meestal aan 1001 verschillende onderwerpen. Artikel marketing kan het beste toegepast worden binnen een nichemarkt.

Artikel marketing en content marketing strategie

Het verkrijgen van relevante links naar je website is een belangrijke factor geworden als het gaat om de vindbaarheid van je website. Het verkrijgen van goede links naar jouw site helpt bij het optimaliseren, of dit nu voor zoekmachines of mensen is. Er zijn meestal voldoende webmasters te vinden die willen linken naar je website, maar dit vergt wel enige inspanning van je kant. Je moet namelijk goede content produceren die waardevol is voor andere webmasters. Een andere veel toegepaste methode is het kopen van backlinks door middel van artikel marketing. Dit kun je bijvoorbeeld uitbesteden aan een marketingbureau. In de meeste gevallen krijg je dan een maandelijkse rapportage met de resultaten.

Online marketing

Online marketing draait voor een groot deel om het verkrijgen van een hogere autoriteit (SEO). Door het verkrijgen van relevante links naar je website, kan de autoriteit stijgen. Deze autoriteit is een belangrijke ranking factor binnen Google en andere zoekmachines. Andere methodes voor online marketing zijn het inzetten van social media, zoekmachine adverteren (SEA) of affiliate marketing. Online marketing heeft dus niet alleen betrekking op artikel marketing. Online marketing draait meestal wel om het verhogen van de Google ranking. Een online marketing bureau kan verschillende manieren van online marketing inzetten. Artikel marketing is tegenwoordig vooral populair.

Online marketing bureau

Het inhuren van een online marketing bureau kan enorm helpen wanneer we het hebben over het opbouwen van een goede linkstructuur. Denk bijvoorbeeld aan het inzetten van relevante bedrijvengids websites of aan het toepassen van waardevolle informatie door middel van kwalitatieve content. Links die naar je website verwijzen moeten relevant zijn en mogen zeker geen negatieve gevolgen hebben. Hiervoor zal het marketingbureau eerst een uitgebreide analyse moeten maken. Het opbouwen van een natuurlijk linkprofiel is namelijk belangrijk wanneer we het hebben over externe linkbuilding. Dit lukt meestal alleen met een gevarieerd linkprofiel en het goed toepassen van artikel marketing.

Content marketing uitbesteden

De content marketing uitbesteden komt tegenwoordig steeds vaker voor. Er zijn veel marketingbureaus die dit aanbieden, maar er zijn ook freelancers die zich gespecialiseerd hebben in content marketing en artikel marketing. Content marketing uitbesteden is echter niet altijd noodzakelijk wanneer je zelf goede content kan produceren. Backlinks verdienen is wel heel erg lastig. Simpel gezegd werkt het kopen van externe links veel sneller door middel van artikel marketing. Het binnenhalen van natuurlijk verkregen backlinks werkt alleen als je langdurig hoogwaardige content publiceert op je eigen website.

Online marketingplan bedenkenDe content marketing uitbesteden bespaart over het algemeen veel tijd. Er is een grote kans dat je binnen enkele weken de resultaten ziet van jouw content marketing. Wanneer het uitbesteden voor jou niet mogelijk of wenselijk blijkt te zijn, dan is het belangrijk om je eigen kennis up-to-date te houden. Het blijft belangrijk om goede content te publiceren en om links naar je website te verzamelen. Schrijf artikelen en blogs om meer autoriteit op te bouwen. Content marketing en artikel marketing uitbesteden werkt goed, echter kan het ook kostbaar zijn.

Interne linkbuilding toepassen

Met betrekking tot zoekmachine optimalisatie is niet alleen externe linkbuilding belangrijk. Denk juist ook aan interne linkbuilding. Een groot voordeel van interne linkbuilding is dat je de vindbaarheid van belangrijke pagina’s op je website verhoogt. Dit kun je toepassen door links naar deze pagina’s te plaatsen in je artikelen of blogs. Een andere mogelijkheid is om interne links te plaatsen in je menu’s of navigatiesystemen. Zoekmachines schatten de autoriteit van een pagina hoger in wanneer er veel externe en interne backlinks naar verwijzen.

Linkbuilding heeft dus ook betrekking op je eigen website. Artikelen die naar elkaar verwijzen, wanneer het om relevante content gaat, geven meer autoriteit. Interne linkbuilding is niet alleen goed voor de vindbaarheid, maar zorgt er ook voor dat je website overzichtelijk blijft en makkelijk te doorzoeken is. Het is wel belangrijk om alleen relevante backlinks op te nemen.

Hoe werkt zoekmachine optimalisatie?

Content marketing is maar een onderdeel van zoekmachine optimalisatie. De autoriteit van jouw website verhoog je met de kwaliteit van jouw content. Een ander belangrijk onderdeel is het toepassen van technische optimalisatie. De hoeveelheid links zorgen wel voor hogere posities in de zoekresultaten, maar dit is niet alleen afhankelijk van linkbuilding. Het aantal links heeft ook betrekking op de trust flow van je eigen website. De toegevoegde waarde van linkbuilding is wel groot te noemen. Het is overigens niet slim om black hat seo technieken toe te passen. Zoekmachine optimalisatie als geheel moet wel veel breder gezien worden en dit is zeker niet alleen afhankelijk van de samenwerking met externe website.

Werkt linkbuilding nog?

Linkbuilding is een effectieve manier om de autoriteit van je website te verhogen en om hoger in de zoekresultaten te komen. Zeker wanneer je op bepaalde zoekwoorden gevonden wilt worden, is het belangrijk om aan linkbuilding te doen. Dit gaat vaak om linken die op een natuurlijke manier niet te verkrijgen zijn.

Met behulp van Google Analytics kun je vaststellen of jouw externe links resultaten opleveren. Wanneer dit niet het geval blijkt te zijn, dan is het raadzaam om andere activiteiten te ondernemen. Het opbouwen van meer autoriteit is op een andere manier bijna niet mogelijk. Links afkomstig van verschillende websites kunnen snel de autoriteit van jouw website verhogen.

Hoe werkt linkbuilding?

 • Linkbuilding werkt door het verkrijgen van links van externe websites. Links van externe websites noemt men ook wel backlinks. Relevante backlinks verhogen de autoriteit van je website. Het aantal links is minder belangrijk dan de autoriteit van deze links. Backlinks met een hoge autoriteit zijn wel moeilijk te verkrijgen. Google ziet backlinks met een hoge autoriteit als een bevestiging van de kwaliteit en relevantie. Alle inkomende links geven een bepaalde autoriteit door aan je website. Linkbuilding goed inzetten is hierbij wel belangrijk. Een goed linkprofiel opbouwen is voor de meeste webmasters erg belangrijk.

Artikel marketing en linkbuilding

 • Het aantal backlinks verhogen kan door middel van artikel marketing. In dat geval moet je op zoek naar andere websites die openstaan voor artikel marketing. Het laten scoren van backlinks in de zoekmachines is een belangrijk onderdeel van linkbuilding. Zoek dus alleen naar andere websites die al beschikken over autoriteit. Links van startpagina's of van social media kanalen geven in veel gevallen bijna geen autoriteit door. Het gaat om echte websites met een goede reputatie. Relevantie is wel belangrijk als we het hebben over artikelmarketing.

Relevante backlinks verzamelen

 • Zorg ervoor dat de backlinks die naar je website verwijzen relevant zijn aan de eigen website. Daarnaast moet het gaan om backlinks met een hoge autoriteit. Veel ondernemers denken dat hoe meer links verwijzen naar hun website hoe beter, maar dit is niet het geval. Van sommige backlinks kan de autoriteit zelfs dalen. Door de hoge concurrentie is het binnenhalen van krachtige links wel steeds moeilijker aan het worden. Andere websites kunnen een flinke vergoeding vragen wanneer we het hebben over content marketing.

Het verschil tussen artikelmarketing en gastbloggen

 • Artikelmarketing en gastbloggen wordt door veel ondernemers online toegepast. Bij artikel marketing gaat het in bijna alle gevallen om gekochte backlinks. Gastbloggen heeft meer betrekking op het ruilen van blogs. In de praktijk worden beide termen op verschillende manieren toegepast. Ook bij gastbloggen heeft linkbuilding een belangrijke rol. De verschillende bloggers helpen elkaar door het opnemen van een link.

Googleranking controleren

 • De autoriteit van je website kun je controleren met verschillende online tools, zoals met die van MOZ of Ahrefs. Belangrijk om te weten is dat deze tools niet van Google zijn. De ranking moet gezien worden als indicatie. Een website met lage autoriteit kan bijvoorbeeld veel meer bezoekers krijgen, dan een website met hoge autoriteit. Bij content marketing is het veel belangrijker om naar Google te kijken.

Organische concurrenten verslaan

Content marketing is geen methode om binnen enkele weken de concurrenten te verslaan. Hiervoor zul je ook echte goede artikelen moeten schrijven. Content marketing kan wel helpen bij het krachtiger worden met betrekking tot bepaalde zoekwoorden. In dat geval is het meestal belangrijk om je op de longtail zoekwoorden te richten.

Praktische tips linkbuilding:

 • Ga voor kwaliteit en niet voor kwantiteit bij linkbuilding.
 • Maak gebruik van de bekende linkbuilding platforms.
 • Linkbuilding door middel van startpagina's werkt eigenlijk niet.
 • Pas linkbuilding beheerst toe. Enkele nieuwe backlinks per maand is voldoende.
 • Maak unieke teksten wanneer je artikel marketing toepast.

Nuttige tips linkbuilding:

 • Alleen linkbuilding toepassen werkt niet. Het gaat ook om de website zelf.
 • Ga niet alleen voor do-follow links. Het gaat om een natuurlijk linkprofiel.
 • Kies alleen voor website die een link laten staan. Dus niet per jaar betalen.
 • Kijk niet alleen naar de autoriteit van een website, relevantie is net zo belangrijk.

Autoriteit opbouwen met contentmarketing

Contentmarketing is erg belangrijk wanneer we het hebben over het behalen van een hogere positie binnen de zoekmachines. Door onderscheidende content kun je meer mensen trekken. Op die manier bouw je ook autoriteit op en dat zal ook de ranking ten goede komen. Content marketing is wel een kwestie van een lange ademen. Zonder goede content strategie heeft linkbuilding ook geen echte zin. Het is veel belangrijker om de juiste content te maken en content optimalisatie toe te passen. Ook het regelmatig plaatsen van nieuwe content door middel van blogs werkt goed. Dit helpt ook bij het opbouwen van meer naamsbekendheid.

Kan linkbuilding gevaarlijk zijn?

 • Ja, linkbuilding kan gevaarlijk zijn. Als je links gaat kopen op een verkeerde manier, dan heeft dit meestal nadelige effecten voor de SEO ranking van jouw website. Het beheerst toepassen van linkbuilding voorkomt nadelige gevolgen met betrekking tot de autoriteit van je website. Net zo als het toepassen van verborgen teksten op je website kan ook linkbuilding verkeerd ingezet worden.

Conclusie

Linkbuilding en artikelmarketing moeten gezien worden als een samenspel. Je kunt beter niet alleen voor backlinks gaan, maar ook unieke content creëren dat mensen aantrekt. Pas linkbuilding dan ook beheerst toe om de autoriteit van je website op te bouwen. Content marketing heeft niet alleen betrekking op geschreven artikelen ondanks dat artikel marketing wel belangrijk is. Er is verder geen echte artikel marketing tool waarmee je makkelijk kunt werken. Voor het gebruik maken van artikel marketing zul je contact moeten opnemen met webmasters of samenwerken met een bemiddelingsbureau. Er zijn veel marketeers dagelijks aan het zoeken naar samenwerkingsmogelijkheden wanneer we het hebben over artikel marketing.

Mijnzzp.nl