Team Mijnzzp

Blogger

Gastbloggen is de laatste jaren steeds populairder geworden en die opmars lijkt voorlopig ook niet te stoppen. Er zijn dan ook veel gastbloggers actief met het gastbloggen. Het gastbloggen is populair omdat het heel goed is voor het opbouwen van autoriteit. Het is daarom ook niet zo gek dat het plaatsen van artikelen op andere websites zo’n veelgebruikte methode is. Steeds meer online marketeers en webmasters maken dan ook gebruik van artikel samenwerking. Maar hoe gaat dit nou precies in zijn werk? Waar moet je precies op letten en hoe kun je het beste zoeken naar geschikte websites voor jouw doelgroep om expertise delen? Hieronder vind je een antwoord op een aantal van deze vragen.

Inhoudsopgave
Websites die gastblogs plaatsen
Gastblog samenwerking zoeken
Wat kan een gastblog betekenen voor opdrachtgevers?
Wat zijn de voordelen van het plaatsen van een gastblog?
Nadelen gastbloggen
Waarom is het voor bloggers interessant?
Wat is een geschikte website om een artikel te plaatsen?
Gastbloggen voor een goede SEO positie
Goede content maken
Artikel plaatsen op mijnzzp.nl

Websites die gastblogs plaatsen

Wanneer je hebt besloten om een gastblog schrijven als gastblogger, moet je hiervoor ook een geschikte website vinden. En dat kan nog best lastig zijn, want niet alle online uitgevers staan gastblogs toe. Dit maakt het zoeken naar een gastblogger die met je wil samenwerken een uitdaging. Ook is het belangrijk om duidelijke afspraken maken met de gastblogger.

Aan het werkenDenk hierbij aan afspraken over het opnemen van do-follow links en het eventueel verwijderen van de gastblog op verzoek van de gastblogger. Een artikel laten plaatsen lijkt eenvoudig, maar er komt nog wel wat bij kijken. Bovendien vragen steeds meer gastbloggers en online uitgevers een vergoeding voor het plaatsen van een artikel.

Gastblog samenwerking zoeken

Als je een webmaster vraagt of ze jouw gastblog willen plaatsen, kost dat natuurlijk best wat tijd. Wanneer die inzending uiteindelijk niet wordt geaccepteerd, wat je vaak pas na een tijdje te horen krijgt, is het zonde van je tijd. Daarom gaan veel mensen naar speciale platforms, waar je websites vindt met ruimte voor gastblogs. Hiervan zijn matige en goede websites te vinden. Ook kan het gaan om een specifieke doelgroep. Denk bijvoorbeeld aan mode, huis en tuin, vrije tijd of aan beleggen. In dat geval heb je te maken met een hele specifieke doelgroep voor je eigen website.

Vrouw aan het bellenDaarnaast is het zo dat er veel meer websites te vinden zijn met als thema vrije tijd, dan dat er websites over beleggen te vinden zijn. Het vinden van de juiste gastblogger kan dan ook een flinke opgave zijn. Ook zijn de werkzaamheden echt wel afhankelijk van hoeveel mensen je precies bereiken wil met je gastblog. Met andere woorden is niet iedere gastblog de moeite waard voor jouw website. Het goed scoren binnen Google is wat anders dan het snel binnenhalen van veel bezoekers.

Wat kan een gastblog betekenen voor opdrachtgevers?

Er zijn dus veel platforms, die je helpen bij het vinden van goede websites om je gastblog te plaatsen. Zoals we hierboven al zeiden is het zoeken hiernaar best lastig, vandaar dat een goed platform heel handig kan zijn. Deze online bemiddelaars werken als tussenpersoon en hanteren hierbij in de meeste gevallen een percentage als vergoeding. Als opdrachtgever kun je vaak zelf zoeken naar een website die het beste past, met hulp van het gastblog platform.

Resultaten meten marketingDe prijs is vaak afhankelijk van de autoriteit van de blogger en het aantal bezoekers dat de website in kwestie trekt. Een gastblog platform controleert ook op de kwaliteit en gemaakte afspraken. Hierbij wordt er vaak eerst gekeken naar de oplevering, of die voldoet aan de vooraf gemaakte afspraken, en pas daarna wordt er betaald.

Wat zijn de voordelen van het plaatsen van een gastblog?

Een gastblog plaatsen biedt verschillende voordelen. Allereerst kan een gastblog heel gunstig zijn om links te krijgen naar je eigen blog of website. Hiermee bouw je jouw positie in Google op, en laat je deze stijgen zodat je uiteindelijk meer bezoekers trekt. Op deze manier is het vooral een aanvulling op je eigen blog. Daarnaast kun je met een gastblog snel een vrij groot publiek bereiken.

Online adverterenZeker wanneer je zelf niet zo veel blogt en dit ook niet wil doen, is dit een goede keuze. Op dat moment ga je op zoek naar een website die opereert in jouw branche. Op die website plaats je dan af en toe een artikel. Dit zorgt ervoor dat je zelf niet hoeft na te denken over het opzetten van je blog, en ben je bovendien direct verzekerd van een vast aantal bezoekers. Met een nieuwe website kun je hierdoor vrij snel meer domain authority opbouwen.

Belangrijkste voordelen van gastbloggen

  • Je kunt backlinks verzamelen op websites met autoriteit in je vakgebied.
  • Je brengt jezelf door het schrijven van een specialistisch artikel naar voren als autoriteit.
  • De gastblogger of website waar jij een blog op plaatst, heeft al een netwerk met geïnteresseerden opgebouwd waar je van kunt profiteren. Omdat dit als het goed is ook jouw doelgroep is, profiteer je hiervan.
  • Het verkeer naar je website wordt verhoogd.

Nadelen gastbloggen

Aan het werken op de laptopNatuurlijk zitten er ook wel wat nadelen aan het plaatsen van een gastblog. Allereerst heb je heel weinig controle over je blog en de website waar je deze op laat plaatsen. Daarnaast zit je hierbij meestal vast aan allerlei eisen, wat betreft insteek, lengte van de tekst en andere redactionele eisen. Een nadeel van gastblogs is dat je ze alleen kunt gebruiken voor linkbuilding en dus niet voor de eigen SEO.

Waarom is het voor bloggers interessant?

Gastblogs zijn ook interessant voor bloggers, niet alleen vanwege het geld, maar ook vanwege de inhoud. De SEO positie van de eigen website kan daardoor flink verbeteren. Er moet vanzelfsprekend wel sprake zijn van een win-winsituatie wanneer we het hebben over gastbloggen.

Wat is een geschikte website om een artikel te plaatsen?

De kunst is dus vooral om een geschikte website te vinden om jouw artikel op te plaatsen. Aan welke eisen moet zo’n website dan voldoen? Sowieso moet de website die je kiest passen bij de doelgroep. Daarnaast moet de website beschikken over een hoge autoriteit, wil je er voordeel uit kunnen halen. Het draait in de meeste gevallen meer om linkbuilding en het opbouwen van autoriteit, iets waar veel bloggers heel actief aan werken. Er zijn tegenwoordig heel veel manieren om te controleren welke websites voor jou geschikt kunnen zijn.

Man aan het werk laptopMoz Metrics is iets waar heel veel professionele SEO experts vertrouwen in hebben. Page Rank is tegenwoordig minder belangrijk omdat Google dit niet meer bijwerkt, Domain Authority, Page Authority, Trust Flow en Citation Flow zijn wel belangrijk. Deze gegevens kunnen je helpen de kracht van een website in te schatten en te beoordelen of deze website op een natuurlijke manier links heeft gekregen. Bovendien is de spam beoordeling een belangrijke score, waarmee je controleert welke links een website heeft.

Gastbloggen voor een goede SEO positie

Aan het schrijvenGastbloggen wordt vooral gedaan voor een goede SEO positie. Het vreemde is dat Google dit eigenlijk afraadt. Dit is het gevolg van het feit dat Google slechts één ding aanbeveelt, namelijk het maken van goede content. Dit is de beste manier voor het verbeteren van je SEO prestaties. Wanneer je hiermee spontane backlinks weet op te bouwen heb je helemaal de jackpot te pakken. Gastbloggen is echter ook een prima manier om dit te bereiken. Er zijn dan ook veel gastbloggers actief bezig met het gastbloggen.

Goede content maken

Bij het schrijven van een gastblog blijft het belangrijk om op de kwaliteit van de gastblog te letten. Zorg er dan ook voor dat je goede content produceert. Doe dit door minimaal 500 woorden of meer, een paar unieke foto’s en eventueel met goede video’s. Als je korte blogs schrijft met alleen links, dan krijg je een lage score van Google. Dit omdat Google denkt dat je puur bezig bent met het opbouwen van links, en niet met het bieden van waarde aan de lezer. Zorg er ook voor dat je links niet alleen van gastblogs afkomstig zijn, maar ook van andere websites en platformen. Een combinatie van backlinks is dus het beste, en een combinatie is een goed idee.

Artikel plaatsen op mijnzzp.nl

WebsiteEr is ook de mogelijkheid een artikel op mijnzzp.nl te laten plaatsen. Wij noemen dit bij mijnzzp.nl artikel samenwerking. Wij werken samen met verschillende marketingbureaus, waarmee we vaste afspraken hebben. Hierdoor zijn wij dan ook een betrouwbare partij voor verschillende opdrachtgevers.

Mijnzzp.nl